Sanatate

Epidemia de gripă, pe final. Cluj, județul unde s-au înregistrat printre cele mai multe decese

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (ISP) a anunțat recent, prin intermediul unui comunicat, că gripa nu mai are caracter epidemic. De la începutul sezonului 2018-2019 au fost înregistrate un total de 196 decese confirmate cu virus gripal. 

Potrivit CNSCBT, în săptămâna 8 – 14 aprilie, activitatea gripală a continuat o tendință descendentă, având o intensitate mai scăzută, cu o răspândire locală în unele judeţe din zona de centru a ţării şi cazuri sporadice în restul ţării.

„Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai scăzută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă. Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) înregistrat la nivel naţional a fost de 68.425, cu 6,3% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (73.041)”, se precizează în comunicat.

La nivel naţional s-au înregistrat 279 cazuri de gripă clinică, dintre care 88 la nivelul judeţului Cluj.

În privința deceselor confirmate cu virus gripal, de la începutul sezonului 2018-2019, la nivel naţional, au fost înregistrate 196 de cazuri. Dintre acestea, 34 în Prahova, 24 în Bucureşti şi 14 în Cluj.

De la începutul sezonului au fost confirmate 2.269 cazuri de gripă, dintre care: 1.197 cu virus AH1, 543 cu virus AH3, 524 cu virus A nesubtipat, un caz cu virus B, patru cu coinfecţie cu virus AH1 – virus AH3.

Conform CNSCBT, până în 14 aprilie au fost vaccinate antigripal 1.329.537 persoane din grupele de risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Informarea publicată de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile poate fi consultată aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *