Din oras

Emil Boc vrea sa continue ridicarea masinilor in Cluj-Napoca

Emil Boc cere Guvernului sa adopte de urgenta actul normativ prin intermediul caruia administratiile publice locale pot ridica masinile parcate in locuri interzise. Primarul municipiului Cluj-Napoca considera ca este necesara ridicarea masinior pentru stoparea abuzurilor din partea soferilor care blocheaza lucrarile de infrastructura din oras.

“Solicit de urgenta Guvernului sa deblocheze ridicarea masinilor pentru ca numai Guvernul poate sa o faca in acest moment. Fie emite regulamentul de ridicare al masinilor asa cum s-a angajat prin ordonanta de urgenta, fie modifica ordonanta de urgenta si spune ca autoritatile locale pot emite ele regulamentele de ridicare a masinilor. Pana cand Guvernul nu va face una dintre cele doua solutii noi suntem practic paralizati, cetatenii nervosi si primariile fara mijloace de a putea interveni  acolo unde exista abuzuri si sunt masini parcate neregulamentar – pe sensuri giratorii, pe treceri de pietoni sau in alte locuri unde avem nevoie sa le ridicam pentru a desfasura lucrari de infrastructura. Lumea vine la Primarie si cere sa rezolvam problema, noi ne uitam la Guvern, iar Guvernul se uita la stele”, a declarat Emil Boc.

Edilul a afirmat ca la Cluj-Napoca nu au fost probleme cu privire la tarifele practicate de catre RADP pentru ridicarea autovechiculeleor, insa considera ca aceasta procedura este extrem de necesara pentru ca exista multe abuzuri din partea soferilor, abuzuri care incetinesc sau uneori chiar blocheaza lucrarile de infrastructura  din oras.

“Nu am avut probleme la Cluj din partea oamenilor ca ar fi jegmaniti. Ridicarea masinilor la Cluj se face de catre o firma a Primariei, o firma publica, la preturi absolut decente, fara abuzuri. Acolo unde exista incalcari flagrante si parcari pe treceri de pietoni, pe sensuri giratorii, pe lucrari de infrastructura suntem obligati sa procedam la ridicarea masinilor”, a mai spus Boc.

Conducerea Regiei Autonome a Domeniului Pubic a fost nevoita sa realoce personalul care deservea Serviciul de Ridicari Auto. Doar in acest an RADP, subordonata Primariei Cuj-Napoca a ridicat 1.203 autoturisme. 

“Numai in acest an am ridicat, pana cand Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca primariile nu mai pot ridica masinile in baza hotararilor de Consiliu Local, 1.203 de autovehicule. Ca pierdere avem intre 15.000 si 20.000 lei pe luna, prin prisma prin care erau cheltuieli foarte mari cu personalul, cu carburantul, masinile aveau costuri mari de intretinere. Absolut tot personaul care deservea Serviciul de Ridicari a fost redistribuit pe alte activitati ale regiei. Au fost redistribuiti la strandul Sun, la dezmembrarea cablurilor de pe fatadele cladirilor si la intretinere strazi”, a declarat Ion Pantelimon, directorul RADP.

Foto: Eugen Olariu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *