Anchete

Emil Boc şi Consiliul Local primesc un upercut în bugetul public de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, în războiul cu Sile Puşcaş

Scris de 2,023

Cunoaşteţi cu toţii războiul abuziv declanşat de Emil Boc împotriva omului de afaceri Sile Puşcaş, căruia, sub motivaţia unei exproprieri pentru „cauze de utiulitate publică” i-a „confiscat” un teren de mare valoare în Zorilor, pe motiv că vrea să facă acolo un parc, deşi suprafaţa şi amplasarea terenului sunt improprii pentru un asemenea demers.

Mai grav, Emil Boc a convins Consiliul Local să aprobe un cuantum infim de despăgubire, oferindu-i lui Sile Puşcaş o sumă derizorie de 2 milioane de euro, pentru un teren ce valorează deja 30 de milioane de euro şi din care, dacă ar fi dezvoltat imobiliar, aşa cum a calculat Ziar de Cluj, s-ar putea scoate cel puţin 80 de milioane de euro profit.

Lovitură de teatru, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis sesizarea facuta de Secţia 1 Civilă din cadrul Curţii de Apel Cluj a stabilit ieri, fără echivoc, că în cazul exproprierii pentru „cauze de utilitate publică”, la determinarea cuantumului despăgubirilor, dispoziţiile Art. 22, Alin. 6, din Legea 255/2010, se interpretează EXTENSIV în sensul că: „se ţine seama atât de expertizele întocmite de camerele notarilor publici, dar şi de criteriile legale prevăzute de dispoziţiile Art. 26, Alin. 2, din Legea nr. 33/1994.”

Şi ce spune aliniatul 2 din Legea 33, dragii noştri cititori şi contribuabili clujeni? Păi spune nasol pentru Boc şi pentru banul public de care el îşi bate joc: „La calcularea cuantumului despăgubirilor, experţii precum şi instanţa vor ţine seama de preţul cu care se vând ÎN MOD OBIŞNUIT imobilele de acelaşi fel în unitatea administrativ-teritorială, la data întocmirii raportului de expertiză, precum şi de daunele aduse proprietarului, luând în considerare şi dovezile prezentate de acesta”.

În traduce dragii noştri, „despăgubirea de 2 milioane de euro” pe care îngâmfatul de Emil Boc a crezut că i-o aruncă în silă omului de afaceri Sile Puşcaş, tocmai s-a transformat, prin decizia instanţei, într-un bumerang de 30 de milioane de euro, suma aproximativă care i se cuvine lui Sile Puşcaş, dacă ţinem cont de valoarea de piaţă a terenului. Practic, potrivit sentinţei de ieri, Consiliul Local şi Emil Boc sunt obligaţi să ţină cont de faptul că Sile Puşcaş se poate îndrepta oricând şi foarte repede în instanţă pentru a cere revizuirea sumei. Care nu va mai fi de 2 milioane de euro, ci de cel puţin 30 de milioane de euro.

Singura soluţie decentă, deşi foarte târzie, dar mai puţin păguboasă, ar fi ca Emil Boc să-l convoace la negocieri pe omul de afaceri Sile Puşcaş şi să obţină reducerea cuantumului în mod amiabil.

Tot se va lăsa cu sânge în buget, pentru ambiţia cretină a primarului de a fi expropriat o proprietate privată pentru un amărât de parc, dar măcar clujenii vor plăti nu 30 de milioane de euro, ci mai puţin, dacă şi omul de afaceri va fi de acord.

Tot este trist că s-a ajuns aici.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 7 hours Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 20 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 22 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 1 day Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 1 day Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 1 day In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 day Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE