Vocea ta

Emil Boc a anunțat deschiderea unui nou complex sportiv în Gheorgheni. Reacțiile clujenilor: „Sunteți un politician care mai degrabă cosmetizează ceva de dragul voturilor, decât să atace problemele cu adevărat stringente!”

Emil Boc a anunțat sâmbăta aceasta (12 noiembrie), prin intermediul paginii sale oficiale de Facebook, intrarea în faza recepției finale și a obținerii avizelor de funcționare a Complexului Sportiv Gheorgheni. Proiectul este realizat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Compania Națională de Investiții și se întinde pe o suprafață de 9,4 hectare în cartierul clujean Gheorgheni, baza sportivă urmând a avea caracter public, cu acces gratuit pentru toți cetățenii:

„Cuprinde terenuri cu nocturnă – 3 terenuri sintetice de mini fotbal, 3 de tenis, 2 de baschet; 1 teren de tenis cu peretele, 2 de badminton și 2 de volei de plajă – unde accesul se va face cu rezervare prealabilă.

În ceea ce privește zonele interioare, Complexul Sportiv Gheorgheni include piste de popice, spațiu și dotări pentru tenis de masă, precum și o sală multifuncțională.

De asemenea, noua bază sportivă este dotată cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice în aer liber; aparatură pentru exerciții fizice dedicate seniorilor; echipamente pentru amatorii de cățărări, parkour; spații de joacă pentru copii de toate vârstele; amfiteatru în aer liber (428 locuri); pistă de alergare; pistă de biciclete/role agrement; pistă role viteză; teren de paintball cu obstacole; Parc Aventură – trasee prin copaci, pe frânghii și alte instalații; alei de promenadă și spații verzi generoase”, a explicat primarul, pe pagina sa de Facebook.

Reacțiile clujenilor, dintre cele mai variate

Reacțiile clujenilor nu au întârziat să apară, ele fiind unele foarte variate, de la elogii deșănțate, până la critici bine argumentate și reproșuri.

Dintre toți comentatorii, campioană în elogii de sorginte comunistă a fost Otilia Deva, care i-a adresat primarului un laudatio (comestibil doar cu multă zeamă de lămâie):

„Ma inchin in fata maretiei Dv. atat ca Om cat si ca specialist si organizator !!!Cei care v-au defaimat de-a lungul vremii,a-r trebui sa ingenuncheze si sa ramana asa .Clujenii au avut dintotdeauna simtul valorii, de aceea v-au reales .Traiasca ARDEALUL !!!……si sa dea cati mai multi oameni de talia Dumneavoastra !!!!!!!!” (textul este citat întocmai, greșelile de ortografie și de punctuație aparținându-i autoarei)

Nu toți clujenii împărtășesc opinia doamnei Otilia Deva, Neviana Lupu reacționând la această postare tot printr-un elogiu, de această dată la adresa autoarei:

„Doamna, ai mare talent la limbi”

Aceeași Neviana Lupu îi atrage atenția lui Emil Boc asupra altor probleme prioritare ale Clujului, rămase nerezolvate:

„Mai bine ai termina Liceul M. Eminescu, domn primar. Ai avut curiozitatea să vezi în ce condiții învață copiii noștri? Oare fiica dvs. în asemenea condiții învață? De 2 ani ne mințiți! Să vă fie rușine! Ce ați făcut pt. oras? Nimic! Doar minciuna!”

Unii clujeni își exprimă suspiciunea că acest nou complex sportiv ar urma să fie folosit în dulcele stil românesc:

„Pana aici totul este european, sa vedem cu programarile cum o sa fie… pur romaneste… cu pile”

„Minunat! Sa vedem cum vor functiona rezervarile, probabil pe baza de pile si cu 3 luni in avans…”

Alți clujeni, mai moderați în elogii, aduc și sugestii și critici constructive acestei ultime mărețe realizări a primarului:

„Is aprope multumit, dar mi-ati promis si o zona speciala pentru arte martiale. Deci, cum ramane? Mersi de parc, misto, imi place, si mutati locul de caini de acolo, ca e dizgratios total. In rest, a cam durat 3 ani pina v-ati hotarat. Cam mult.”

„Felicitari! Speram sa si tina, eu as propune o plata minima pentru intrare si cu personal de paza, ca la noi numai asa tine.”

„Domnule Boc, trebuie paza, dacă vrem sa păstram acest loc!!!! E o investiție cu salariile a câtorva oameni, dar e mai ieftin decât intr-un an – doi sa se distrugă tot!!! Luați in considerare, va rugam, acest sfat!”

„Totul arata foarte bine ! Singura mea nelămurire este: unde vor parca mașinile cei care vor participa la competiții sportive sau concertele organizate în acel amfiteatru…. eu nu am văzut mai mult de 50-70 de locuri…. la 428 locuri numai în amfiteatru….”

Fala electorală versus problemele stringente ale orașului

Sorin Rusu îi transmite primarului că acesta are o problemă uriașă de setare a priorităților, într-o vreme în care Clujul se scufundă în mașini parcate aiurea, o colecție de terenuri de tenis și de fotbal reprezentând doar fala electorală a unui politician care mai degrabă cosmetizează Clujul, de dragul voturilor, decât să atace problemele cu adevărat stringente:

„Intr-o vreme in care Clujul se scufunda in masini care parcheaza pe prima banda, pe trotuare, pe spatii verzi, pe piste de biciclete si te miri pe ce alte locuri, noi ne falim cu bani bagati intr-o colectie de terenuri de tenis si fotbal? Terenuri de fotbal si tenis sunt o multime, dle. primar. Parcarile in schimb devin o problema CATASTROFICA pt Cluj, iar dvs. nu faceti mai nimic in aceasta privinta.

Aveti o problema uriasa de setare a prioritatilor. Traiti in trecut. Si sunteti un politician care mai degraba cosmetizeaza ceva de dragul voturilor, decat sa atace problemele cu adevarat stringente.

Demolarea garajelor vechi, inestetice si neautorizate si construirea de parcari supraetajate in fiecare cartier ar trebui sa fie prioritatea dvs. de baza.

Am ajuns sa ma indoiesc ca aveti anvergura necesara sa va ridicati la statura functiei de primar al Clujului. Sper ca clujenii sa realizeze repede ca asa cum Funar ii tinea prizonieri intr-un trecut imaginat, asa faceti dvs. acum. Avem nevoie de un primar care sa atace adevaratele probleme, nu sa fraudeze orasul cu terenuri de tenis si fotbal pe contracte date firmelor prietene.”

Vechile parcuri, care nu îi mai aduc primarului imagine publică, au fost uitate

Un alt clujean, Daniel Zoldi, îi reproșează primarului că nu întreține parcurile deja existente, de care se pare că primarul a uitat, doar tăiatul de panglici la proiectele noi aducându-i acestuia un spor de imagine publică:

„Parcul Rozelor, va aduc eu aminte de el, daca ati uitat de el… (fiindca in ultimi 3 ani nu s-a mai verificat parcul, nu s-a mai facut o reconditionare si nu ati mai alocat banuti pentru concursul nostru drag, Transilvania Rippers. […] In ultimii 3 ani au fost certuri, scandaluri, batai si, bineinteles, in parcul ala niciodata nu este un politist care sa intervina, sa faca ceva. Exista si o parte bună. Ne multumim cu parcul pe care-l avem afara, singura chestie ce ne-o dorim este un gard in jurul lui si-o nocturna. Domn primar Emil Boc, nu costa mult, sincer.

As vrea sa va spun ca in tot stadionul exista cate o sala de sport, pentru fiecare sport care, bineinteles, are o federatie. Va spun in numele tuturor oamenilor care practica role, skate , Bmx sau Mtb, cu modificarile speciale pentru sportul acesta extrem. Nu ne dorim o federatie, facem asta pentru placere si sanatate, iar cu timpul devine un stil de viata. Ne dorim doar pe timp de iarna un spatiu si pentru noi, unde sa putem sa facem miscare, platim intrare daca trebuie, facem noi concursuri si invitam oamenii sa aprecieze show-ul, dumitale doar fa-ne, sa avem! Noi o sa iti usuram situatia la final….!!!

Sper sa nu ma iei in gluma sau in ras, ca vreau sa fac un bine pentru viitorii copii care o sa-si doreasca sa practice acest sport, si pentru noi, si-o fac si pentru numele Clujului, si al Romaniei, fiindca, undeva acolo, prin alte tari, suntem considerati talentati in sportul acesta, insa se stie ca spatiul este problema in a ne vedea sus..”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *