Din oras

Elevii inventivi pot primi bani pentru proiectele ce vizeaza comunitatea

Scris de 137

Liceenii din Cluj au sansa de a primi finantari de pana la 2.500 de lei, daca isi creioneaza, luna aceasta, un proiect care sa aiba impact asupra comunitatii. Tinerii sunt provocati sa identifice o nevoie in jurul lor, sa-si foloseasca creativitatea si sa vina cu o solutie pentru acea nevoie identificata. Daca reusesc sa convinga juriul ca proiectul lor este unul bun, YouthBank vine cu banii pentru ca ideea sa devina realitate.

O noua editie a concursului de proiecte YouthBank Cluj a fost lansata ieri, cu un fond in valoare de 17.500 de lei.

“Sper ca anul acesta sa aplice cat mai multi liceeni, astfel ca toata munca noastra depusa pana acum, cu si prin ajutorul comunitatii, sa poata fi apoi valorificata in comunitate. Ne dorim ca aceste proiecte sa schimbe ceva in viata noastra”, spune eleva Andreea Nesu, membra a echipei YouthBank Cluj.

Anul trecut din fondul YouthBank au fost finantate 9 proiecte, printre care si Seek and Discover, proiectul unor liceeni de la Onisifor Ghibu, care vine in sprijinul dezvoltarii turismului si promovarii importantei valorilor cultural-istorice clujene, precum si cresterea nivelului de implicare a comunitatii clujene in societatea in care traiesc.

Proiectul a fost organizat de o echipa de liceeni membri ai clubului IMPACT si si-a propus sa raspunda nevoii de dezvoltare a serviciilor de turism de calitate in Cluj Napoca, viitoare capitala europeana a tineretului si sa reprezinte o alternativa inovatoare la suvenirurile kitsch care nu au relevanta pentru specificul orasului.

“Viziunea noastra reprezinta imaginea unei societati tinere, a unui spatiu urban vibrant si dinamic, unde cetatenii se implica alaturi de autoritati si organizatii in cultivarea valorilor culturale si istorice; sunt cetateni pasionati de istoria si povestea locurilor pe care le frecventeaza, cetateni participativi, implicati in cauzele sociale”, spune Alexandra Giurgiu, membra a echipei castigatoare.

Dupa ce anul trecut au castigat o finantare de 3.000 de lei, tinerii s-au apucat sa promovze Clujul prin cateva metode simple. Cu mainile lor, liceenii au facut suveniruri personalizate, pe care le-au promovat la targuri, evenimente si festivaluri din oras. Mai mult, alaturi de ei au muncit si un numar de copii de la Prison Fellowship, acolo unde sunt cazate cazurile sociale, sarace ale municipiului.

Membrii echipei aplicante planuiesc ca proiectul lor sa aiba continuitate, iar anul acesta isi doresc sa se inscrie din nou in concursul care le poate aduce o finantare de pana la 2.500 de lei.

Pentru ca, din punct de vedere legal, banii pentru finantare nu pot fi oferiti direct liceenilor, acestia fiind minori, fiecare proiect care aplica pentru finantare YB trebuie sa fie gazduit de o organizatie gazda, care sa asigure cadrul legal pentru ca proiectul sa fie implemenat.

Aplicatiile pot fi trimise pe adresa cluj@youthbank.ro pana la data de 21 martie. Mai multe informatii despre concurs se gasesc pe www.cluj.youthbank.ro

sursa foto: facebook.comULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Vocea ta
  CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!
 • Acum 5 hours Editorial
  A minți și a fura constituie avantaj la angajare, la numirea în funcții, la cățărarea pe scara profesională și socială. Imposture este dorită, că poate fi controlată
 • Acum 7 hours Politica
  ÎNCĂ O MITĂ SALARIALĂ PENTRU BUGETARI: La ”Prima de Osânză” se mai dau 10 procente majorări salariale. Punctul de pensie se majorează cu 12,5%. Să aibă nesimțiții de cumetrie, pensionari de lux ai statului interlop român și pensie majorată, și salariu majorat
 • Acum 20 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 21 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 1 day Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 1 day Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 1 day Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 1 day Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 1 day Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE