Sanatate

Efectul de ”Sărbători fericite”: Clujul a depășit pragul de patru cazuri de infectare cu coronavirus la mia de locuitor

Clujul a depășit pragul de patru cazuri de infectare cu coronavirus la mia de locuitori astăzi după mai multe zile de creștere consecutivă a ratei de infectare.

De ieri până azi numărul infecțiilor noi depistate a ajuns la 212, cele mai multe din țară după București și Timiș. Cu această incidență a cazurilor de infectare rezultată în ultimele 24 de ore, Clujul rămâne în zona roșie, cu peste trei cazuri de infecție la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore au fost procesate la Cluj aproape o mie de teste recoltate de la pacienți – fie de la cei care prezentau simptome, fie la cerer. Fiecare al patrulea test procesat s-a dovedit pozitiv.

De altfel Clujul are în continuare cele mai multe cazuri de infecție depistate de la debutul pandemiei până în prezent, peste 33.300. Numărul clujenilor vaccinați împotriva Covid este de peste 13.600 azi, doar în ultimele 24 de ore s-au vaccinat peste 1.200 de persoane.

”Efectul de după sărbători se resimte acum”, a declarat prefectul Mircea Abrudean pentru actualdecluj.ro.

„Înseamnă că nu toți au respectat regulile și s-au expus. Marea majoritate a fost compliantă, dar au existat și excepții, care au dus la creșterea pe care o observăm zilele acestea”.

Conform sursei citate, în continuare s procesează multe teste de depistare a infecției – în medie 1.500 în fiecare zi, dar în ultimele 24 de ore au fost procesate sub o mie. Dintre acestea, un sfert s-au dovedit pozitive iar Clujul a raportat din nou printre cele mai multe cazuri noi de infecție din țară, fiind depășit doar de București și Timiș.

”Vorbim în continuare de cel mai mare număr de teste din țară, după Capitală”, susține prefectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *