Din oras

Eco Garden a luat de doua ori "pe direct" 15.000 de euro pentru intretinerea gazonului

Firma Eco Garden, cea care a fost contractata si pentru amenajarea gazonului de pe Cluj Arena pentru 550.000 de euro, este cea care a primit si contractul de intretinere al acestuia prin incredintare directa pentru anul 2012. Oficialii Arenei anuntau in februarie 2012 incheierea contractului cu Eco Garden, care pentru 1.200 de euro pe luna va avea grija de frumusetea spatiului de joc.

Asta in ciuda faptului ca firma a fost aspru criticata pentru calitatea gazonului si acuzata ca a umflat pretul. Presa a dezvaluit in 2011 ca gazonul de Germania promis pentru 100.000 de euro era de fapt din Satu Mare, achizitionat la un pret mai mic.  De asemenea, explicatiile ilare in care ciorile distrugeau noaptea gazonul au facut deliciul publicului zile la rand, cand cei de la Eco Garden au spus ca au gasit nu mai putin de 15 nuci ascunse in teren. Firma infiintata in 2008 a fost aspru criticata si pentru toaletarea arborilor din Parcul Central, fiind subcontractata de ACI Cluj, cea care s-a ocupat de reabilitarea parcului.

Doua contracte cu Eco Garden

Cu toate acestea, administratorii stadionului au incheiat un contract de 14.799 de euro pentru intretinerea gazonului cu aceeasi firma. Valoarea contractului este suficient de mica incat sa se incadreze in prevederile Ordonantei de Urgenta 34/2006.

Astfel, nedepasind valoarea de 15.000 de euro, administratorii Cluj Arena au scapat de licitatie si au dat contractal firmei Eco Garden. Numai ca acest contract nu este singurul dat prin incredintare directa acestei firme pentru intretinerea gazonului de pe stadion. Daca obiectul primului contract era “intretinere suprafata gazonata – tundere, fertilizare, aerare, periere, intretinere sistem de irigatii, intretinere sistem de incalzire”, cel de-al doilea contract, tot la limita, in valoare de 14.991 de euro,  s-a incheiat cu Eco Garden pentru “lucrari speciale – marcare, tratamente preventie, tratamente combatere, tavalugire, nisipare, deszapezire gazon”.

Radu Ratiu, directorul Cluj Arena, spune ca si pe vremea stadionului Ion Moina, administrat de Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat a Judetului Cluj (RAADPP), se semnau doua contracte pentru gazon.

“Asa a fost la inceput, cand am preluat de la RAADPP. Oricum am negociat foarte mult in jos preturile. Avem cel mai bun gazon si cu cea mai ieftina intretinere din tara”, a spus Ratiu.

Intrebat daca cele doua contracte nu pot fi considerate divizate dintr-unul singur pentru evitarea organizarii unei licitatii, directorul a raspuns ca cele doua contracte nu au acelasi obiect.

Gazonul de pe Cluj Arena, in grija nimanui

Interesant este ca, in momentul de fata, gazonul de pe Cluj Arena nu este administrat de nicio firma, istoria repetandu-se. Aceiasi situatie a fost si la inceputul anului trecut, pana  s-au incheiat contractele cu Eco Garden.

“In decembrie s-au facut toate tratamentele necesare, iar de atunci pana acum nu au fost necesare alte lucrari de intretinere. Acum suntem in discutii, vom analiza vreo trei oferte inainte de a da contractual de intretinere vreunei firme”, a mai precizat Ratiu, subliniind ca nu ar trebui ca preturile sa fie mai mari fata de anul trecut.

Acesta a apreciat ca pana la finalul lunii martie se va semna contractul pentru intretinerea gazonului de pe stadionul judetului.

Potrivit ultimelor declaratii financiare, Eco Garden a avut in 2011 o cifra de afaceri de peste 3,6 milioane si un profit net de 573.000 de lei.

Foto: hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *