Focus

Ecaterina Andronescu, la Cluj: "Ne aflăm într-o clădire ce nu este destinată doar unei școli, ci tuturor școlilor din județul Cluj”

Scris de 1,790

Prezentă la inaugurarea noului sediu al Inspectoratului Școlar Județean, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu s-a referit la multiplele probleme din învățământul preuniversitar. Mulțumirile înalților oaspeți – printre care s-au numărat ÎPS Andrei, Alin Tișe, Dan Tarcea, Valentin Cuibus – s-au îndreptat către constructorul TCI, prin eforturile căruia lucrările au fost finalizate. 

Evident, ca orice început bun, în pură tradiție românească, sediul IȘJ Cluj a fost sfințit de ÎPS Andrei, care a și ținut un discurs scurt pe tema însemnătății pe care o are educația. Dincolo de acest moment ceremonios, microfonul a fost preluat de către toți demnitarii prezenți la inaugurare. 

Dan Tarcea a punctat sprijinul pe care Primăria îl acordă constant unităților de învățământ preuniversitar, Alin Tișe s-a arătat bucuros de realizările din județul Cluj, iar fiecare dintre cei prezenți nu a uitat să amintească și de Olimpiada Internațională de Matematică ce a avut loc în municipiul Cluj-Napoca în vara anului 2018. O dată în plus, prin eforturi comune, Inspectoratul Școlar Judeațean a demonstrat că poate duce la bun sfârșit proiectele începute. 

”Astăzi ne aflăm într-o clădire ce nu este destinată doar unei școli, ci tuturor școlilor din județul Cluj”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Aceasta s-a arătat convinsă că și performanța școlilor din județ va crește, ca urmare a inaugurării noului sediu al IȘJ, iar pentru celelalte inspectorate școlare din țară, reușita Clujului va reprezenta un model demn de urmat.

Singurul demnitar care nu a luat cuvântul a fost Prefectul Județului Cluj, Aurel Chereches, prezent și el la eveniment.

Reprezentantul constructorului TCI, care a finalizat lucrările la acest sediu, nu s-a limitat la simpla bucurie prilejuită de acest eveniment, ci a punctat și faptul că în municipiul Cluj-Napoca mai există obiective importante, precum Biblioteca Centrală Universitară, care necesită sprijin din partea Ministerului Educației pentru a duce și alte proiecte la bun sfârșit. Prin urmare, constructorul, căruia toți cei prezenți nu au uitat să-i aducă mulțumiri, s-a arătat dispus și pentru colaborări ulterioare în sectorul învățământului clujean.

reprezentantul constructorului TCI

Andronescu este prezentă la Cluj de miercuri, unde s-a întâlnit cu rectorii universităților clujene și respectiv cu profesorii din județ. 

„Am avut niște întâlniri, ele continuă și azi după prânz, cu toți cei care se ocupă de școlile Clujului. Ieri m-am întâlnit cu toți rectorii universităților clujene, am trecut în revistă lucrurile pe care trebuie să le facem în următoarea perioadă, problemele speciale ale universităților. Tot ieri, după-masă, m-am întâlnit cu directorii școlilor din Cluj, s-au spus lucrurile care trebuie îndreptate în școli, unele sunt de nivel local, altele țin de nivel național”, a spus ministrul Educației.

La inaugurarea noului sediu au participat toți inspectorii școlari generali din țară, întrucât în aceste zile a avut loc o conferință națională a ministrului Educației cu toți șefii de inspectorate din țară.

Lucrările la noul sediu al instituției au costat până la 10 milioane de lei, adică peste două milioane de euro. În noul sediu ar urma să funcționeze, pe lângă IȘJ Cluj cu cei 52 de angajați ai săi, și Unitatea de Implementare a Proiectelor POCU cu 11 angajați, și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațonală, cu alți 11 angajați.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 6 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 6 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 11 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 11 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 12 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 14 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 1 day General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 1 day Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE