In vizor

Dupa problemele de la Cluj Arena si RAADPP a venit randul Societatii de Paza si Protectie Cluj sa ceara insolventa

Haosul administrativ de la nivelul Consiliului Judetean Cluj continua si in acesta saptamana. Societatea Paza si Protectie Cluj SRL al carui actionar unic este CJ Cluj  a cerut recent in cadrul comisiei mixte din cadrul institutiei judetene un aviz privind intrarea in proces de reorganizare judiciara. Motivul este datoria de peste 200.000 de lei pe care societatea o are fata de ANAF de mai bine de trei ani. 

Administratorul Axente Husar, numit in functie de doar doua luni, a cerut liderilor de grup din Consiliul Judetean Cluj intrarea in reorganizare judiciara a societatii Paza si Protectie Cluj SRL. Acesta a motivat gestul sau ca urmare a datoriilor de peste 200.000 de lei pe care le are societatea fata de ANAF. Propunerea fostului consilier judetean ca toate directiile si regiile subordonate CJ Cluj sa apeleze la serviciile firmei Paza si Protectie Cluj nu poate fi pusa in practica, prin urmare acesta a prezentat la inceputul acestei saptamani comisiei mixte formata din liderii de grup ai formatiunilor politice din CJ si aparatul tehnic al institutiei ca singura solutie pentru salvarea societatii: intrarea acesteia in insolventa.

“Am cerut reorganizarea judiciara care este o forma a insolventei. Am emis catre CJ Cluj, 5-6 rapoarte prin care s-a expus situatia care treneaza de mai bine de trei ani. Am explicat situatia care e in prezent si anume ca societatea nu poate fi salvata decat prin trei solutii. Prima ar fi marirea capitalului social care nu se mai doreste din partea consilierilor judeteni. Nu e o suma mare, cam 200.000 de lei, atat avem datorie si doar la ANAF nu si la terti. A doua propunere ar fi sa ne fie garantat un imprumut prin care sa putem achita si sa terminam cu datoriile. Nici aceasta solutie nu se deoreste. A treia, ca ultima solutie, este reorganizarea judiciara prin care se vor stopa penalitatile si se va face un plan de organizare pe trei ani de zile si atunci firma se poate salva. Aceasta e singura solutie. Societatea se putea salva foarte usor daca toate societatile care sunt in subordinea consiliului judetean puteau sa fie pazite de noi. Daca nici CJ nu este pazit de firma sa, ce sa mai intelegem?”, a afirmat Axente Husar.

Consilierul judetean si propunerea PNL pentru ocuparea functiei de vicepresedinte al CJ Cluj,  in locul ramas vacant dupa demisia lui Horatiu Catarig considera pentru a intra in insloventa trebuie ca reprezentantii societatii Paza si Protectie Cluj sa aduca acte doveditoare pentru a putea porni aceasta procedura.

“Pe tema Cluj Arena si RAADPP am avut o sedinta la inceputul acestei saptamani in urma careia s-au solicitat date suplimentare, pana luni, din partea aparatului tehnic cu avantajele si dezavantajele solutiilor propuse, urmand ca marti sa mai existe o dezbatere. La Paza si Protectie domnul administrator a cerut sa avem in vedere intrarea in insolventa. Daca societatea doreste o solutie de genul acesta, noi am solicitat sa ne prezinte toate documentele si informatiile cu privire la indeplinirea obligatiilor prevazute de legea insolventei, daca e dovedita starea de insolvabilitate. O sa decidem tot in sedinta de marti”, a declarat Calin Tuluc pentru Ziar de Cluj. 

Vicepresedintele CJ Cluj, Vakar Istvan nu este in tema cu problema de la Paza si Protectie Cluj pentru ca intrunirile au fost conduse de catre Mihai Seplecan. Cu toate acestea Vakar Istvan crede ca ar fi o solutie ca si Paza si Protectie Cluj sa beneficieze de ordonanta de Guvern prin care vor fi anulate penalitatile de intarziere datorate  si neachitate pana la 30 septembrie 2015 de catre agentii economici.

“Avem situatia de la Cuj Arena, acum si Paza si Protectie vrea insolventa? E mania insolventelor. Noi am mai majorat capitalul social al societatii. Daca asta este tehnica de a tot majora capitalul social, tot la doua trei luni, atunci nu e ok. Husar de aceea a mers acolo pentru ca a promis contracte, i s-a votat organigrama. Cu datoriile catre ANAF, miercuri au dat Ordonanta de Guvern, trebuie sa vedem daca nu ne incadram. Nu trebuie sa gandim imediat ca intram in faliment sau reorganizam judiciar. Daca e datoria catre ANAF, din cate stiu eu, cred ca putem face esalonare a datoriei. Dar trebuie sa analizam sa vedem daca ne incadram si cred ca daca ne putem incadra va trebui sa profitam de aceasta facilitate fiscala”, a afirmat Vakar Istvan pentru Ziar de Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *