Din oras

După ce a închis ochii opt ani, Boc se laudă că va rezolva problemele cu abuzurile taximetriștilor de la aeroport

De aproape opt ani, serviciile de taximetrie de la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca sunt monopolizate de aceeași firmă de taxi a cărui angajați încalcă fregvent legea: refuză comenzi, negociază tarife mai mari decât ar costa cursa în mod normal și sunt agresivi. 

Serviciile de taxi în Cluj-Napoca sunt în general decente, cu o singură excepție notabilă, firma de taxi care stă în standul amenajat în incinta aeroportului. Împotriva acestor taximetriști au fost depuse zeci de sesisări, dar nimeni nu a luat nicio măsură care să rezolve problema.

Boc se spală pe mâini și afirmă că nu are competență să intervină la aeroport, dar are competență să inițieze un dialog instituțional, că doar președintele Consiliului județean este colegul său de partid, Alin Tișe.

Boc le-a vândut din nou promisiuni taximetriștilor că îi va ajuta să aibă și ei acces în aeroport, sau poate chiar le va amenaja un stand la ieșirea din aeroport. Primarul a spus că în această toamnă problema taximetriștilor de la aeroport va fi rezolvată. Situația aceasta datează de ani de zile, fiind tolerată atât de autoritățile locale cât și de cele județene.

Tot ce a reușit Boc a fost să trimită Poliția locală din când în când sau să cerceteze cazurile semnalate de clujeni, însă acestea nu reprezintă soluții pe termen lung. De la începutul anului și până în prezent, în incinta Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” au fost constatate și sancționate 344 de contravenții, pe linie de taximetrie, în valoare de 63700 lei .

”Am avut multe intervenții, nu este în competența noastră de niciun fel nici parcarea, nici aeroportul. Cu firma care era acolo, UTI, nu am reușit să colaborăm deloc. S-a schimbat acum firma, există o deschidere de colaborare. Poliția locală este prezentă acolo și vă asigur că vom pune ordine până la capăt. Vreau să avem același tratament civilizat ca în orice aeroport european. E păcat ca pentru doi, trei, patru care încală niște reguli deontologice fundamentale să fie pătată imaginea întregului serviciu public de taximetrie. Vom rezolva în această toamnă. Nu putem lăsa orașul pradă la câțiva care nu au nimic în comun cu serviciile de calitate din Cluj”, a firmă Emil Boc.

Firma de taxi care operează în interiorul aeroportului are abonamente de staționare, astfel că șoferii de taxi ajung să se creadă stăpân: refuză curse care li se par prea scurte, stabilesc un tarif cu mult peste cât ar costa cursa de fapt. În general îi vânează pe străini, cei care ajung să fie păcăliți deoarece nu știu cât ar trebui să coste, nu cunosc sau nu înțeleg tarifele. Deorece au abonamente, deci nu plătesc un tarif orar pentru staționare aceștia își permit să blocheze banda de staționare pentrru taximetre până găsesc clientul pe care și-l doresc. 

Boc se pregătește pentru campania electorală, drept urmare încearcă să pozeze din nou în erou, promițând soluții pentru o problemă care persistă de mai mult de șapte ani. În această perioada nu a contat imaginea pe care o au străinii despre oraș? Până acum nu era importantă imaginea taximetriștilor? Domnule Boc, nu vă mai străduiți să prezentați drept soluții inovatoare pentru rezolvare unor probleme care trebuiau eliminate în urmă cu mulți ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *