Din oras

După ce a falimentat Cluj Arena SA, Radu Rațiu redevine directorul Direcției din CJ care va administra stadionul

După ce l-a mânjit pe Mihai Seplecan în cuvinte de nedescris, Alin Păunel Tișe a ajuns să aplice exact ceea ce susținea primul pe vremea când era președinte al Consiliului Județean Cluj. De parcă Seplecan din capul lui scotea soluții, nu la sfatul celor din corpul administrativ al CJ! De joi, 22 decembrie, devine funcțională Direcţia de Administrare şi Exploatare a Stadionului Cluj Arena, din cadrul Consiliului Judeţean. Alin Tișe ar putea posta pe contul său de FB cât de proxenet și analfabet este. Apoi să ne explice cum a devenit Radu Rațiu din nou director, deși a falimenta vechea societate, lăsând-o plină de datorii.

Aflăm că în această lună CJ a organizat (când, în ce condiții, cu câți participanți – mister!) concurs pentru ocuparea tuturor posturilor, de la paznic la director. Iar postul de director a fost câștigat (vai, ce surpriză!) de Radu Raţiu care a obţinut la proba scrisă 73,33 puncte, iar la interviu, 92 de puncte. Cică Raţiu a avut doi contracandidaţi (așa de momeală), că unul nu s-a mai prezentat la concurs (Vasile Mare – să fie vorba de fostul jucător de la Universitatea, nu știm), iar cel de-al doilea, Dorel Potra (cel care l-a concurat pe Bonțideanu, pierzând în vară șefia Poliției locale Cluj-Napoca, sau cel care a candidat la șefia Resurselor Umane de la Polivalentă – iar nu știm; doar poate-s una și aceeași persoană), a obţinut notă mai mică la scris, 60,66 puncte.

Oricum falimentara societate a dat și 3 inspectori de specialitate: Radu Călăcianu, Dorina Vlaicu şi Sebastian Andraş.

Iar în urma concursului, s-au angajat şase paznici, un instalator şi un electrician, majoritatea vechi.

Falimentata societate Cluj Arena SA avea 26 de posturi aprobate, dar a lucrat mai mereu cu 21-22 de angajaţi, cei mai mulţi asigurând paza obiectivului. Noua Direcţie de Administrare şi Exploatare a Stadionului Cluj Arena are 12 oameni angajaţi, iar schema va fi completată cu personal transferat din alte direcţii ale Consiliului Judeţean.

Cluj Arena a fost inaugurat în toamna anului 2011 şi a fost administrat de atunci de societatea Cluj Arena SA, care are acum datorii foarte mari la bugetul municipiului, impozit restant, dobânzi şi amenzi neplătite. Soarta societăţii a fost pecetluită, aceasta va intra în faliment. Acesta este motivul pentru care CJ a decis să preia stadionul în patrimoniu şi să înfiinţeze o direcţie în aparatul său administrativ dedicată exploatării arenei. Așa că ne întoarcem și mai citim o dată șapoul. Și ne întrebăm, totuși, cine răspunde de gaura dată bugetului local? Sau procurorilor nu le pasă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *