Afacerea zilei

După 4 ani consecutivi de pierderi, Energobit a declarat, anul trecut, 1,8 MILIOANE EURO profit

Scris de 371

Energobit Cluj-Napoca, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii și echipamente pentru rețele electrice de joasă, medie și înaltă tensiune în sectorul energetic, a reușit să încheie anul 2020 cu un profit excelent, după patru ani consecutivi de pierderi importante. A scăzut cifra de afaceri și numărul de angajați. Energobit a fost înființată în 1990 de Ștefan Gadola, Ioan Socea și Pal Peter, toți trei colegi la RENEL înainte de 1989.

Veniturile totale înregistrate de Energobit anul trecut au fost de 44,4 milioane euro, în scădere față de anul 2019 când cifra de afaceri a fost de 56,2 milioane euro. În urmă cu trei ani, veniturile totale ale companiei clujene erau de 56,3 milioane euro, în 2017 de 45,7 milioane euro, iar în 2016 de 44 milioane euro.

Profitul net pe care l-a declarat Energobit anul trecut a fost de aproape 1,8 milioane euro. Este un câștig net excelent dacă ne uităm la datele financiare din anii precedenți. Astfel, în 2019 compania a înregistrat pierderi de 2,6 milioane euro, în 2018 a avut pierderi de 2,2 milioane euro, în 2017 a declarat pierderi de 2,4 milioane euro, iar în 2016 de 8 milioane euro.

Numărul mediu de angajați pe care îi avea Energobit anul trecut a fost de 473. În urmă cu doi ani, avea 540 de angajați, în 2018 avea 526 salariați, în 2017 avea 536 angajați, iar în urmă cu cinci ani numărul salariaților era de 582.

Energobit SA Cluj-Napoca are următorii asociați: Energobit Holding LTD Cipru (100%), Leadbrook LTD Cipru (0%), IHC SA R.L. Luxemburg (0%) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare Marea Britanie (0%).

Din Consiliul de Administrație fac parte următorii: Peter Pal (România), Ioan Socea (România), Lennox Robert Conn (Marea Britanie), Ștefan Gadola (România) și Mary Ellen Collins (Marea Britanie).

Ștefan Gadola este și unul dintre cei mai importanți investitori imobiliari din Cluj. Familia Gadola deține o adevărată rețea de firme implicate în construirea de proiecte imobiliare în tot orașul. A construit, a cumpărat active imobiliare, terenuri, clădiri vechi. Sophia Residence din cartierul Bună Ziua este unul din proiectele imobiliare ale familiei Gadola.

Gadola a renovat și repus pe picioare restaurantul Chios din Parcul Central Cluj-Napoca.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 10 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 11 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 11 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 11 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 12 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 12 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 13 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 13 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 14 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 15 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE