
13 ani i-a luat primarului Emil Boc până a ajuns să scoată la licitație realizarea unui Aquapark, dar nu din bani publici, ci pe banii unui investitor privat. Într-un final, primarul a reușit să încropească un proiect care acum așteaptă un investitor interesat să îl și realizeze.
”În luna Iunie-iulie se organizează licitația pentru identificarea investitorului privat care să realizeze un Aquapark. Am trecut la faza de implementare, la fel ca toate proiectele Clujului. Se vede că munca noastră de rezultate. A fost o muncă de ani de zile pentru a demara acestea proiecte. Aquaprak-ul este un lucru care lipsește. Noi am încurajat și privații, chiar și cei de la Băile Someșeni, dar terenurile sunt fragmentate și nu s-au pus de acord. E nevoie de multe investiții în această zonă de agrement, a declarat Emil Boc la Ziua Live.
Boc s-a plimbat tot Clujul să găsească un teren pentru a reveni tot la propunerea din 2012, respectiv locația de la Sun.
„Am avut propuneri pentru realizarea aquaparkului în Gheorgheni. După îndelungi discuții am ajuns la concluzia că nu este cea mai bună soluție. Am venit cu altă soluție, realizarea unui aquapark pe cele cinci hectare pe care le avem în Grigorescu, un aquapark care va avea o capacitate de 3000 de persoane pe zi în timpul verii, 800 la inerior și 2200 la interior”, a transmis primarul în campania dinaintea alegerilor din 2024.
”Aquapark Ștrand Grigorescu Cluj-Napoca” este propus a fi construit pe amplasamentul actualului ștrand „Sun”. Și, cică, OSĂ fie compus dintr-un ansamblu de bazine acoperite care să funcționeze atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă; un bazin interior cu jeturi de hidromasaj, baby pool, plajă inundată cu jocuri de tip „Spray Action” și un bazin cu mai multe tobogane pe categorii de vârstă.
Și cum parteneriatele dintre Primăria Cluj-Napoca și investitorii privați au fost un succes (!sic), a se vedea Cartierul Tineretului, locuințele din Lomb, sau Parkingul din groapă, ne putem aștepta ca și proiectul aquapark-ului să fie un real succes.
„Vom face toate demersurile necesare pentru a putea să lansăm licitația de concesiune pentru lucrări și servicii. Vom vedea la prima licitație ce se întâmplă. Eu sunt optimist și cred că vor fi interesați. Va trebui să facem o reevaluare după prima licitație dacă nu vine cineva, nu să stăm până în 2028”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.
Concesiunea terenului pentru Aquapark este propusă pentru o perioadă de 49 de ani, cu o redevență fixă anuală de 3,84 milioane de lei și una variabilă de 3% din cifra de afaceri anuală generată de operarea complexului. Veniturile în cazul Primăriei sunt estimate la 210 milioane de lei, fără TVA.
Valoarea totală a investiției este estimată la 387.567.434,93 lei.