Din oras

Drumex, firma ce a proiectat dezastrul de la Rachitele-Ic Ponor primeste un nou contract de la primarie

Firma profesorului UTCN Mihai Iliescu, Drumex SRL, a primit cadou din partea Primariei Cluj-Napoca un contract de  77.500 de lei, pentru expertizele tehnice ale unor poduri din Cluj-Napoca. Iliescu este un abonat vechi la contractele publice. In 2002, aceeasi firma a realizat majoritatea expertizelor tehnice pentru podurile din oras. Municipalitatea a dat contractul firmei lui Iliescu, prin incredintare directa, chiar daca societatea se facea raspunzatoare pentru mari erori de proiectare la drumul Rachitele-Ic Ponor.

Mihai Iliescu, profesor si presedinte al senatului UTCN, a castigat cu firma sa, SC Drumex SRL, un contract prin incredintare directa in valoare de 77.500 de lei de la Primaria Cluj-Napoca. Contractul se refera la servicii de expertiza tehnica si studii de prefezabilitate pentru podul Traian, podul Garibaldi si pasarela pietonala peste raul Somes din apropierea parcului Iuliu Hatieganu.

Potrivit Primariei Cluj-Napoca, contractul a fost atribuit, prin incredintare directa, in mai 2013.

Asocierea Primariei Cluj-Napoca cu SC Drumex SRL nu este un lucru nou. In 2002, anul in care institutia a comandat o serie de expertize tehnice la podurile din municipiu, societatea profesorului UTCN a realizat mare parte din aceste lucrari, contra unor sume de bani. Potrivit unui raspuns al institutiei, Drumex SRL a realizat in 2012 expertiza tehnica pentru un numar de 12 poduri, costurile studiilor ridicandu-se, atunci, la aproape 14.000 de lei.

Drumex SRL, responsabila pentru dezastrul de la Rachitele

Aceeasi firma cu care s-a asociat Primaria Cluj-Napoca este responsabila pentru o greseala grava de proiectare, la drumul Rachitele-Ic Ponor, reabilitat din fonduri europene. Aici, sase din cele noua poduri prevazute in proiect trebuie construite de la zero. Pentru aceasta investitie, proiectul a fost realizat de Ovearup si Expert Proiect Bucuresti, companii care au subcontractat lucrarile societatii Drumex.

Profesorul Mihai Iliescu este actionar unic la societatea Drumex, infiintata in 1993, specializata in proiectare drumuri si poduri. In 2012, firma a avut o cifra de afaceri de 2,6 milioane de lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *