In vizor

Drama cetățenilor din Florești: „Noi am luat un credit și ne-am mutat în speranța ca o să avem lumină, nu un bloc de patru etaje la 10 metri de casele noastre”

Ani de zile în Florești s-a construit fără să se țină cont de niciun fel de regulă, fără să conteze regimul de înălțime, distanța între imobile, sau dacă blocurile erau ridicate lângă case. Mulți cetățeni ajungeau să își achiziționeze o locuință pentru ca mai apoi să apaă un bloc chiar în fața locuinței lor.

Un astfel de proiect ce se dorește a fi realizat pe strada Tineretului a stârnit nemulțumirea vecinilor care locuiesc la casă și care nu își doresc un bloc la 10 metri de locuințele lor. 

„Noi am luat un credit și ne-am mutat în speranța ca o să avem lumină și o curte, nu un bloc de patru etaje la 10 metri de casele noastre. Nu avem trotuare și iluminat public pe stradă. O să ne opunem foarte tare, o să ajungem în instanță dacă este cazul. Ni se pare o lipsă de respect față de toți cei care am cumpărat case”, susține un locuitor de pe strada Tineretului.

Un alt cetățean susține că strada nu are nici trotuare și nici iluminat public și nu consideră că se justifică ridicarea unui bloc de patru etaje lângă o zonă de case. 

„Doresc să îmi exprim dezacordul față de acest proiect, dezacord atât al meu personal cât și al vecinilor din complexul de case alăturat parcelei unde se dorește construirea blocului cu patru etaje. Nu putem accepta acest proiect. Nu ni se pare corect ca în această zonă unde predomina casele să fie construit un bloc cu patru etaje. Nu înțeleg de ce trebuie să forțăm lucrurile, este dovada clară că nu am învățat nimic din trecutul care a creat acest haos urbanistic. Nu înțeleg de ce trebuie să ne batem joc și de zona aceasta, una dintre zonele cât de cât aerisite din Florești. Să nu aprobăm blocuri în condițiile în care strada Tineretului duce o lipsă acută de trotuare și părinții își plimbă copiii pe partea carosabilă”, menționează un alt floreștean.

Reprezentantul proiectantului a încercat să arunce o lumină favorabilă asupra proiectului, susținând că va fi lărgită strara Tineretului și vor fi construire și trotuare. 

„În zonă există deja locuințe colective cu trei etaje și mansarde. Nu este un caz singular. Beneficiarul este de acord cu dezmembrarea unei părți din parcela lui pentru realizarea trotuarului și străzilor din jurul locuințelor propuse, lărgirea străzii Tineretului cu trotuar de 2 metri. Vor fi propuse dotări la partarul imobilului propus. Se dorește îmbunătățirea calității vieții în zonă. Locuri de la parcare sunt la demisol. Nu ar trebui să cauzeze probleme de trafic”, a declarat reprezentantul proiectantului. 

Proiectul care a primit un aviz nefavorabil din partea comisie de urbanism nu a fost aprobat de către Consiliul Local Florești. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *