In vizor

Drama cetățenilor din Florești: „Noi am luat un credit și ne-am mutat în speranța ca o să avem lumină, nu un bloc de patru etaje la 10 metri de casele noastre”

Scris de 6,696

Ani de zile în Florești s-a construit fără să se țină cont de niciun fel de regulă, fără să conteze regimul de înălțime, distanța între imobile, sau dacă blocurile erau ridicate lângă case. Mulți cetățeni ajungeau să își achiziționeze o locuință pentru ca mai apoi să apaă un bloc chiar în fața locuinței lor.

Un astfel de proiect ce se dorește a fi realizat pe strada Tineretului a stârnit nemulțumirea vecinilor care locuiesc la casă și care nu își doresc un bloc la 10 metri de locuințele lor. 

„Noi am luat un credit și ne-am mutat în speranța ca o să avem lumină și o curte, nu un bloc de patru etaje la 10 metri de casele noastre. Nu avem trotuare și iluminat public pe stradă. O să ne opunem foarte tare, o să ajungem în instanță dacă este cazul. Ni se pare o lipsă de respect față de toți cei care am cumpărat case”, susține un locuitor de pe strada Tineretului.

Un alt cetățean susține că strada nu are nici trotuare și nici iluminat public și nu consideră că se justifică ridicarea unui bloc de patru etaje lângă o zonă de case. 

„Doresc să îmi exprim dezacordul față de acest proiect, dezacord atât al meu personal cât și al vecinilor din complexul de case alăturat parcelei unde se dorește construirea blocului cu patru etaje. Nu putem accepta acest proiect. Nu ni se pare corect ca în această zonă unde predomina casele să fie construit un bloc cu patru etaje. Nu înțeleg de ce trebuie să forțăm lucrurile, este dovada clară că nu am învățat nimic din trecutul care a creat acest haos urbanistic. Nu înțeleg de ce trebuie să ne batem joc și de zona aceasta, una dintre zonele cât de cât aerisite din Florești. Să nu aprobăm blocuri în condițiile în care strada Tineretului duce o lipsă acută de trotuare și părinții își plimbă copiii pe partea carosabilă”, menționează un alt floreștean.

Reprezentantul proiectantului a încercat să arunce o lumină favorabilă asupra proiectului, susținând că va fi lărgită strara Tineretului și vor fi construire și trotuare. 

„În zonă există deja locuințe colective cu trei etaje și mansarde. Nu este un caz singular. Beneficiarul este de acord cu dezmembrarea unei părți din parcela lui pentru realizarea trotuarului și străzilor din jurul locuințelor propuse, lărgirea străzii Tineretului cu trotuar de 2 metri. Vor fi propuse dotări la partarul imobilului propus. Se dorește îmbunătățirea calității vieții în zonă. Locuri de la parcare sunt la demisol. Nu ar trebui să cauzeze probleme de trafic”, a declarat reprezentantul proiectantului. 

Proiectul care a primit un aviz nefavorabil din partea comisie de urbanism nu a fost aprobat de către Consiliul Local Florești. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 15 hours FOTOGRAFILA
  HEI-RUP-BUM! Să aibă Boc dăluța lui, chiar dacă prost pusă, să se cocoațe cu un discurs pe Tricolor de 1 Decembrie. Treptele din fața Teatrului Național, mizerie de lucrare
 • Acum 15 hours Jos palaria
  ÎN SFÂRȘIT, SPORTIVITATE ȘI LA CLUJ-NAPOCA: Foști jucători de la CFR, “U” și Sănătatea au jucat într-un meci caritabil pentru fiul lui Casian Miclăuș
 • Acum 20 hours Politica
  Clujul OSĂ aibă (fin nou) un nou spital. Ministrul Sănătății: ”Anul viitor vom avea proiectele detaliate”
 • Acum 21 hours Din oras
  Un neterminat de 16 ani a băgat în spital un bărbat de 38 ani
 • Acum 21 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 1 day In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 1 day General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 2 days Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 2 days In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 2 days Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 2 days In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 3 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE