Sanatate

Dorin Lojigan reacționează după ce Spitalului din Câmpia Turzii i-au fost alocate ZERO măști de protecție: „Rușine! Domnul Arafat consideră Câmpia Turzii un oraș de mână a doua”

În plină pandemie de coronavirus, Spitalul din Câmpia Turzii a fost trecut cu vederea de către Departamentul pentru Situații de Urgență, coordonat de secretarul de stat Raed Arafat, astfel încât din totalul măștilor distribuite spitalelor din județ, în Câmpia Turzii au fost alocate ZERO măști de protecție. În acest context cât se poate de delicat, generat de criza epidemiologică, primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a reacționat și a apreciat managementul DSU drept unul rușinos: „Rușine! Domnul Arafat consideră Câmpia Turzii un oraș de mână a doua”, a declarat edilul. 

Chiar dacă starea de urgență urmează să fie prelungită, iar România se confruntă în continuare cu dificultăți în privința controlului pandemiei de coronavirus în țară, dar și cu asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale, dovadă fiind focarele scăpate de sub control din Suceava și Țăndărei, dar și situația absolut dezastruoasă de la Spitalul Județean din Deva, Departamentul pentru Situații de Urgență a decis că personalul medical din cadrul Spitalului din Câmpia Turzii – unde a fost identificat 1 singur caz de infecție cu COVID-19 confirmat, iar situația se află sub control prin concursul autorității locale și a cetățenilor – nu merită nici măcar o singură mască de protecție din totalul materialelor de protecție distribuite la nivel județean. 

Astfel, Spitalul din Câmpia Turzii a „primit” ZERO măști de protecție din partea Departamentului pentru Situații de Urgență. 

Spitalele din Cluj Napoca, Dej, Gherla, Turda, Direcția de Sănătate Publică și Prefectura Cluj primesc în total 10.000 de măști.

La nivelul muncipiului Câmpia Turzii, până în prezent a fost înregistrat 1 caz de Covid-19, confirmat. 

Iar secretarul de stat Raed Arafat, „prietenul” muncipiului Câmpia Turzii, care a blocat înființarea Centrului de Primiri Urgențe (conform declarației edilului Lojigan), mai aplică o lovitură cetățenilor acestui oraș și trimite 0 măști de protecție pentru cei care se luptă cu acest virus.

ZERO.

În acest sens, edilul Dorin Lojigan a criticat „măsurile” de protecție luate de autoritățile centrale prin intermediul Departamentului pentru Situații de Urgență, context în care Spitalul din Câmpia Turzii a fost trecut cu vederea:

 „Încă o dovadă, de parcă mai trebuia una, că domnul Arafat tratează discriminator Câmpia Turzii.

După ce ne-a blocat înființarea C.P.U., acum consideră Câmpia Turzii un oraș de mână a doua.

Rușine!”, a declarat Dorin Lojigan, citat de ziarul21.ro

Între timp, o asociație care se implică în lupta împotriva epidemiei de COVID-19 în România, Beard Brothers, a DONAT Spitalului „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii nu mai puțin de 400 de măști de protecție.

Astfel, spitalele din Cluj au ajuns să fie sprijinite mai degrabă prin implicarea diverselor asociații și organizații nonguvernamentale, precum Beard Brothers care a donat un număr de 400 de măști pentru personalul medical de aici, iar Departamentul pentru Situații de Urgență, sub coordonarea guvernului Orban și a secretarului de stat Raed Arafat, trimite la Câmpia Turzii ZERO măști… 

Conform ordinului emis în 04.04.2020 de comandantul acțiunii – șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a fost aprobată repartiția, în vederea achiziționării de la Compania Națională Unifarm SA, a unui număr de 200.000 măști FFP2, pentru asigurarea condițiilor corespunzătoare de protecție a personalului medical și nemedical și a personalului structurilor vitale pentru funcționarea statului, în contextul evoluției epidemiologice din România.

Echipamentele vor fi distribuite prin intermediul mijloacelor de transport asigurate de către CN Unifarm SA.

În anexa ordinului sunt incluse următoarele instituții și autorități din județul Cluj:

– Serviciul de Ambulanță al Județului Cluj – 800 buc;
– Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj – UPU – 400 buc;
– ISU – SMURD – 400 buc;
– Spitalul Municipal Dej – 50 buc;
– Spitalul Municipal Turda – 50 buc;
– Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca – 100 buc;
– Institutul Inimii „Nicolae Stăncioiu” Cluj – 50 buc;
– Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca – 4000 buc;
– Spitalul „Leon Daniello” de Pneumologie Cluj-Napoca – 1000 buc;
– Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj – 2000 buc;
– Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj – 300 buc.
   Instituția Prefectului județului Cluj

 

 

 

sursa foto: ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *