Justitie

DNA Cluj vrea prelungirea arestului preventiv pentru proxenetul Călin Man, trimis în judecată pentru că a încercat să mituiască anchetatorii

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Cluj au cerut astăzi prelungirea arestului preventiv pentru Călin Man, proxenetul din dosarul Pești la Dej, trimis în judecată și pentru că a încercat să mituiască un ofițer BCCO Cluj și chiar pe procurorul de caz din dosarul cu escortele care prestau pentru el, Șarpele, Coco și mulți alții. 

Instanța a decis în această seară să amâne pronunțarea pe cererea de prelungire a măsurilor preventive pentru data e 18 decembrie. Tot astăzi s-a pus în discuție și modul în care a fost întocmit rechizitoriul DNA Cluj în dosarul în care Călin Man este acuzat că a propus șpăgi pentru a scăpa de acuzațiile de proxenetism. 

DNA Cluj a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 octombrie 2020, a lui Călin Man, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită și cumpărare de influență. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

În mai puțin de o lună de la comiterea infracțiunilor, procurorii Ionuț Vasile și Anamaria Cireap l-au trimis în judecată pe Man. 

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada septembrie – 20 octombrie 2020, inculpatul, față de care era dispusă măsura controlului judiciar într-un dosar penal în care era cercetat pentru proxenetism, ar fi promis ofițerului de poliție care-l ancheta suma de 15.000 euro din care o parte ar fi urmat să ajungă la procuror pentru ca în schimb să obțină soluția clasării în dosarul menționat”, explică DNA. 

Dosarul acesta s-ar putea să scoată la iveală niste informații rușinoase pentru BCCO Cluj-Napoca. Cu toate că structura este una cu o imagine nepătată de ani de zile, câțiva lucrători de acolo, în goana după succes, au cam încălcat legea. Vrăbiuțele Ziar de Cluj susțin că Man se va ”spovedi” în Tribunal și o să povestească despre probelemele cu alcoolul pe care Vlad Oiejdean le are și cum s-a ajuns ca ofițerul BCCO să-l sune să-i spună că degeaba dă bani la avocați că soluțiile în dosare vin din porunca sfântă a BCCO Cluj. 

 

Călin Man, proxenetul – prieten al polițiștilor de la DEJ

În primavara acestui an, pornind de la o poză cu șeful Poliției Dej – Alin Câmpean – am dat peste un cuib de prieteni din două echipe: POLIȚA CLUJ vs. proxeneți cu vechime. 

În timp ce ceream cercetarea disciplinară a polițistului Câmpean și publicam poze cu alți polițiști de la DEJ care se chefuiau cu proxeneții Călin Man, Codin Pop zis COCO, Cosmin Pop zis Șarpele, un procuror curajos de la DEJ a obținut percheziții în dosarul de proxenetism la care lucra și arestarea preventivă a mai multor proxeneți din oraș. 

Dosarul demn de DIICOT Cluj era făcut cu resurse limitate de un procuror de la Parchetul Judecătoriei Dej, iar Călin Man, cel care figura cu donații către IPJ Cluj în pandemie, figura pe interceptări cu cele mai violente amenințări la adresa unei prostituate. Cu o firmă de construcții, prin intermediul căreia a prins lucrări precum Kaufland-ul din DEJ, Călin Man este un proxenet violent care se dă mare filantrop și iubește să își vadă numele în postări de laudă, precum cea de pe pagina de Facebook a IPJ Cluj, el fiind un apropiat al polițiștilor Alin Câmpean, Gavril Valer și Dacian Târnovan. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *