Justitie

DNA CLUJ, PRIMA arestare după doi ani. Un subcomisar cunoscut, cercetat pentru șpăgi de sute de euro și influență la PROCURORI!

După rușinosul raport de activitate pentru anul 2018 (raport în care DNA Cluj susținea că nu s-a impus luarea niciunei măsuri preventive în 12 luni!!, în patru județe: Maramureș, Sălaj, Bistrița Năsăud și Cluj!!!), reputația procurorilor din Serviciul Teritorial Cluj este spălată parțial de activitatea biroului de la Baia Mare. Concret, singurul procuror de acolo a reușit să vină cu o propunere de arestare preventivă pentru un SUBCOMISAR DE POLIȚIE care lua mită și făcea trafic de influență. 

Iată comunicatul DNA Cluj: 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj, Biroul teritorial Baia Mare, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 03 mai 2019, a inculpatului

ARDELEAN SORIN – TEODOREL, subcomisar de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– luare de mită în formă continuată, 
– trafic de influență în formă continuată. 

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 
În luna decembrie 2018 și în data de 2 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel, în calitatea menționată mai sus, prevalându-se de o presupusă influență pe care ar avea-o asupra unor magistrați din cadrul unei unități de parchet, a pretins suma de 800 euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal (martor în cauză) pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
Banii respectivi au fost pretinși de inculpat pentru a efectua mai multe demersuri în scopul schimbării încadrării juridice într-o infracțiune pedepsită cu o pedeapsă mai blândă și dispunerii în dosar a unei soluții procedurale favorabile persoanei cercetate.
În același context, la data 3 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel a primit cei 800 euro, suma de bani pretinsă anterior, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

La data de 03 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel a fost prezentat Tribunalului Maramureș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere ce a fost admisă de instanța de judecată.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *