Din oras

Distracția copiilor pe timp de vară „sparge” buzunarele părinților. Cum își petrec cei mici vacanța dacă rămân în oraș

Vacanța mare este o adevărată provocare pentru părinți, mai ales din punct de vedere financiar. Cei care nu vor să își vadă copiii că se joacă toată ziua pe smartphone au la dispoziție multe variante, dar toate costă bani destul de mulți.

De la tabere la munte, trasee în parcuri de aventură, plimbări cu caleașca și cu poneiul până la școli de vară, toate sunt metode de petrecere a timpului liber pentru copiii din Cluj-Napoca. Ofertele sunt foarte variate și atractive pentru cei mici. Mai rămâne problema banilor. Depinde cât de dispuși sunt părinții să scoată din buzunar câteva sute de lei pe lună pentru timpul liber al celor mici.

Parcurile de distracții sunt atractive pentru toate vârstele. La Adrenalin Park Feleacu se pot distra și copiii, nu doar adulții. Cei mici pot să parcurgă trei trasee de aventură, cu diferite grade de dificultate. Copiii se pot juca în mijlocul naturii, se pot cățăra, învață să iubească natura. Pentru cei mici, parcul respectiv poate fi locul perfect pentru consumarea energiei, dar pentru părinți distracția copiilor poate reprezenta o adevărată gaură în buget. De exemplu, pentru copii cu înălțimea mai mică de 140 cm, pentru două ore de traseu trebuie achitați 30 lei și pentru fiecare oră suplimentară mai trebuie plătiți 10 lei. Dacă sunteți o familie mai mare cu doi copii și vreți să îi supravegheați îndeaproape, trebuie să plătiți 120 lei pentru bilete pentru doi adulți și doi copii.
La Adrenalin Park Feleacu se fac și tabere pentru copii. Pentru o săptămână costul este de 400 lei.

Ceva mai ieftină este o zi la animăluțele de la parcul zoo Moara de Vânt. Pentru 8 lei copiii pot să vadă animalele și să le hrănească. Tentațiile sunt mari pentru cei mici și trebuie să vă așteptați să vrea și să călărească ponei (6 lei/5 minute), cai (15 lei/10 minute), plimbare cu trenulețul (6 lei/10 minute), trambulină (6 lei/10 minute), plimbare cu caleașca (10 lei/20 minute). În aceste condiții, de la o simplă plimbare ieftină la văzut animăluțe se poate ajunge la costuri relativ mari pentru buzunarul părinților.
Copiii își pot petrece timpul liber și în locurile de joacă din cele două centre comerciale din oraș. Totul este contra cost, bineînțeles. Tarifele sunt de aproximativ 20 lei/2 ore, 14 lei/10 minute o plimbare cu trenulețul.

Ofertele instituțiilor de stat sunt puține și pe bani. La Palatul Copiilor de exemplu, o tabără la munte costă între 465 și 550 lei. În schimb, este gratis școala de vară.

“În perioada 26 iunie – 7 iulie, avem școala de vară, la care se înscriu anual aproximativ 210 copii la sediul nostru din centru și în jur de 40 de copii la filiala din Mărăști. Înscrierile au loc în perioada 19-23 iunie. Școala de vară este gratuită pentru că noi avem activități educative gratuite. La școala de vară avem activități în cadrul celor 50 de cercuri ale noastre. Din 16 iunie deschidem seriile de tabere de vară la cabanele noastre de la Muntele Băișorii și Caps Valea Ierii. Avem un grafic de serii de tabără, care va fi publicat pe pagina noastră de Facebook. La seriile de cinci zile, tabăra costă 465 lei și cele de șase zile costă 550 lei. Mai avem o perioadă, până spre sfârșitul lunii iulie, în care desfășurăm cursuri de înot, contra cost”, a declarat Lenuța Mirela Chiș, directorul Palatului Copiilor Cluj.

Taberele de week-end și cele de vară se organizează frecvent de firme private, iar prețurile variază de la  60 lei/zi la 600-800 lei pentru o săptămână. Mai trebuie doar să aibă părinții putere financiară.

Pentru părinții care nu au posibilitatea să își trimită copiii în tabere sau pe trasee distractive există și varianta grădinițelor care rămân deschise pe perioada verii. Trebuie să achite doar taxa de hrană, care este de aproximativ 7 – 9 lei pe zi.

Sursa foto:
parc aventura – adrenalinpark.ro
moara de vant- zooparccluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *