Diete

Dieta Mayo de dezintoxicare in 7 zile

Dieta dupa Clinica de nutritie Mayo – SUA este un program care nu urmareste doar inlaturarea inesteticelor “pernite” de grasime, realizand ceva cu mult mai important: o data ce este eliberat de impuritati, tesutul conjunctiv (existent  pretutindeni in organism) redevine elastic.

 

 

Dieta consta in doua perioade: prima dureaza 4 zile (800 calorii pe zi) in aceasta urmarindu-se schimbarile metabolice prin punerea accentului pe un anumit aliment, a doua perioada de 3 zile (1000 calorii pe zi) urmareste topirea depozitelor de grasime. Completand acest program cu exercitii fizice succesul este garantat.

 

 

Ziua 1: 200g orez (cantitatea este pentru intreaga zi) se fierb in apa, adaugandu-se sare iodata, apoi se scurge bine. Mic dejun: 1/3 din aceasta cantiate se rumeneste in ½ lingurita de ulei de floarea soarelui ; in tigaie se introduce 100 g ananas. Gustare: 1 fruct kiwi. Pranz: Un mar taiat in felii si o ceapa taiata in rondele se calesc in ½ lingurita de ulei de floarea soarelui. Se rumeneste 1/3 din orezul fiert dimineata, adaugandu-se apoi piper si sare iodata. Gustare: 100 g ananas. Cina: Ultima treime de orez se combina cu o lingurita de ulei din germeni de grau. Se adauga o portocala taiata, apoi totul se tine pe foc pana cand se rumeneste.

 

 

Ziua 2: Mic dejun: ½ chifla intermediara si 50 g salata usoara de hering. Gustare: ½ greptfrut. Pranz: Se fierb 200 g cartofi. Se inabusa 250 g de peste in 1/8 l de apa cu zeama de lamaie, apoi se adauga sare iodata. Intr-o tigaie de teflon se inabusa 100g de varza impreuna cu 2 rosii taiate in felii. Legumele se calesc, presurandu-se cu un praf de piper. Se servesc alaturi de peste si cartofi. Gustare: ½ grepfrut. Cina: O felie de paine integrala se unge cu ½ lingurita de margarina. Se adauga 2 rosii taiate in felii si 100 g de verdeata. Se condimenteaza cu sare iodata si piper.

 

 

Ziua 3: Mic dejun: 2 mandarine. Dupa servirea micului dejun, se pune la fiert 1 kg de cartofi in coaja (pentru prepararea celorlalte mese). Gustare: 1/3 din cartofi se decojesc si se traie in felii. Se servesc cu 100g branza de vaci. Se adauga sarea si piper. Pranz: A doua treime de cartofi se curate si se taie in cubulete. Se taie marunt o ceapa care se va cali in ½ lingurita cu ulei de floarea soarelui. In tigaie se toarna 1/8 l de supa clara (limpede) de zarzavat si se introduce cartofii. Totul se tine pe foc 5 minute, pana la obtinerea unui piure. In final se adauga sunca slaba, taiata bucatele, sare iodata si piper. Gustare: 2 mandarine. Cina: ½ ardei gras si o legatura de ridichi se taie marunt. Restul de cartofi se curate si se taie in felii. Legumele se amesteca, apoi se adauga ½ lingurita cu ulei din germeni de grau, sare iodata, piper, o lingurita cu otet din vin alb. Preparatul se presara cu ½ legatura de patrunjel tocat.

 

 

Ziua 4: Mic dejun: 1 mar ras combinat cu branza proasptata de vaci. Gustare: 200 ml suc de mere amestecat cu 200 ml de zer si o lingurita cu zeama de lamaie. Pranz: o felie de paine neagra se unge cu 125 g de branza de vaci. Se adauga piper. Gustare: 200 ml suc de mere amestecat cu 200 ml de zer. Cina: 100 g de telina cu frunze, 1 ardei gras si 1 morcov se taie in fasii. Alaturi se prepara o compozitie din 100 g de branza de vaci, ½ legatura de patrunjel verde tocat si piper. Aveti voie si 2 biscuiti crocanti sarati, din faina integrala.

 

 

Ziua 5: Mic dejun: se prepara o compozitie din 125 de branza de vaci (40 % grasime), 20 g germeni de grau, 10 g de seminte de floarea soarelui si zeama unei lamai. Gustare: 1 portocala. Pranz: 2 cartofi mici (150 g) se fierb in apa cu sare iodata. 150 g de fileuri de hering se ruleaza si se projesc intr-o lingurita cu ulei fierbinte de floarea soarelui. Se adauga putina apa si se inabusa totul in vasul acoperit dupa care se scoate pestele din tigaie . O ceapa se toaca, se inabuse, se adauga 250 g de rosii taiate bucati si patrunjel tocat marunt. Se condimenteaza cu piper si se fierbe timp de 5 minute. Cartofii se presara cu patrunjel tocat. Gustare: 100 g de telina amestecate cu 100 ml lapte integral. Cina: o smochina se taie in fasii, se garniseste cu 125 g frunze de cicoare si se asezoneaza cu o lingurita de ulei din germeni de grau, 2 lingurite de otet din vin alb, sare iodata si piper. In final se presara cu 30 g cascaval (30 % grasime), taiat in fasii, 100 g de nuci de cococ si o lingurita cu germeni de grau.

 

 

Ziua 6: Mic dejun: o felie de paine integrala unsa cu ½ lingurita margarina, 50 g branza si ½ ardei gras taiat felii. Gustare: 1 mar mic. Pranz: 20 g de orez se fierb intr-un vas de apa. 100 g de piept de pasare se taie in fasii si se rumeneste in ½ lingurita cu ulei de floarea soarelui. In tigaie se adauga o ceapa toccata, 50 g de ciuperci (din conserva) taiate in lamele si ½ de ardei gras taiat in fasii. Se adauga 5 g de migdale, tinandu-se totul pe foc timp de 10 minute in vasul acoperit. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Gustare: O salata de fructe din ½ kiwi, ½ mar, ½ grepfrut si 5 alune turcesti. Cina: ½ ardei gras se curate si se taie felii. O ceapa se taie marunt. ½ de portocala se portioneaza un felii. 50 g de piept de pasare se taie in fasii. Totul se aranjeaza pe o farfurie deasupra catorva frunze de salata verde. Sosul pentru salata se realizeaza din 150 g de iaurt, acrindu-se cu zeama de lamaie. In final se presara 1-2 legaturi de marar tocat marunt.

 

 

Ziua 7: Mic dejun: 150 g de iaurt degresat se combina cu 10 g de germeni de grau, 10 g de in, 1 lingurita cu zeama de lamaie si 125 g de cocktail de fructe (din conserva). Gustare: 1 banana mica. Pranz: 50 g lapte batut, 50 g ciuperci si 1 morcov mic se taie marunt. Se adauga 2 rosii taiate in felii si se inabusa totul in ½ lingurita cu ulei de floarea soarelui. Se toarna 1/8 l supa clara de legume, se condimenteaza cu sare iodata, piper si se fierbe totul timp de 10 minute. La sfarsit se adauga 30 g de branza topita (30 % grasime). Gustare: O felie de paine integrala crocanta peste care se aseaza 50 g de branza de vaci proaspata si ½ legatura de arpagic taiat rondele. Cina: 1 sfecla mica se taie in patru parti. O ceapa se toaca in forma de inele. 100 g de pastrav afumat se portioneaza, apoi se decoreaza cu 10 migdale. Acest preparat se asezoneaza cu 150 g de iaurt din lapte integral, zeama unei lamai, sare iodata, piper, o lingurita cu smantana proaspata  si cateva foi de salata verde.

 

 

In timpul oricarei diete trebuie sa consumati suficient de multe lichide. Cantitatea ideala este de 2 l de apa plata pe zi, cantitate necesara pentru antrenarea toxinelor. Sunt premise si ceaiurile neindulcite de fructe sau de plante. Renuntati la cafea si la ceaiurile tari. Pentru dezintoxicare sunt active ceaiurile din amestec de plante: urzici, papadie, mesteacan.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *