Anchete

Dezastru in parkingul primariei din Marasti: intuneric si infiltratii de apa care afecteaza masinile

Cetatenii din Marasti care isi parcheaza autoturismele in parkingul de pe strada Fabricii de Zahar se plang ca iluminatul din parking nu functioneaza de mai bine de trei ani, iar infiltraitile de apa amestecate cu diverse substante le deterioreaza masinile. Desi are 310 locuri de parcare, parkingul e gol aproape tot timpul, cetatenii fiind nevoiti sa isi parcheze masinile pe trotuare ingreunand accesul pietonilor. Motivul este incredibil: primaria refuza sa le raspunda cererilor riveranilor pentru un abonament in parking.

Parkingul de pe strada Fabricii de Zahar din cartierul Marasti a fost dat in folosinta in iunie 2013, fara taieri de panglica  din partea oficialitatilor municipale. Spre deosebire de restul locatiilor de parcare ale primariei, lucrarile au durat trei ani, intarzierea fiind cauzata de intrarea in insolventa a firmei executante, Concefa din Sibiu. Cu un numar de 310 locuri de parcare, investitia suportata din bugetul local a costat primaria Cluj-Napoca 7,24 milioane de lei. Cu toate acestea, locuitorii din zona sunt nemultumiti: mai multe probleme tehnice le creaza disconfort si le deterioreaza masinile. 

“Sistemul de iluminat nu mai merge, seara dupa ce se intuneca ti-e frica sa intri in parking. Mai mult, de cand a fost dat in folosinta nu au functionat luminile. In plus, eu am loc la demisol iar cand ploua imi curge din tavan ceva pe masina, asa incat toata partea stanga e patata. Nu au trecut nici trei ani de cand a fost dat in folosinta si deja parkingul e un dezastru”, a reclamat pe domnuleprimar.ro Simona Pacuraru.

Reprezentantii primariei spun ca problemele sesizate le sunt cunoscute si promit ca vor fi solutionate punctual in cel mai scurt timp. 

“Au fost sesizate mai multe reclamatii referitoare la sistemul de iluminat din parkingul din Marasti. Au fost sesizari si saptamana aceasta si in trecut. Exista uneori probleme tehnice care se solutioneaza punctual atunci cand apar. Problema din prezent este cunsocuta si este deja n curs de remediere”, au declarat reprezentantii Biroului Mass-Media din cadrul primariei Cluj-Napoca. 

O alta problema sesizata de catre locuitorii riverani parkingului de pe strada Fabricii de Zahar este aceea ca multi dintre soferi sunt nevoiti sa isi lase masinile pe trotuar deoarece reprezentantii primariei nu le-a raspuns cererilor pentru un locuri in parking. Din acest motiv, din cele 320 de locuri pe care le are parkingul marea lor majoritate stau neocupate. 

“Aproape toti cei care parcheaza pe trotuar au cereri pentru locuri de parcare in parking sau in zonele alaturate, dar nu primesc raspuns. Decat sa le dea oamenilor, primaria prefera sa le tina libere”, a afirmat Dan, un locuitor din zona.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *