Rautacisme

Deputatul USR PLUS Radu Molnar, criticat la scenă deschisă sub o postare plătită pe Facebook: „Când o să vă gândiți și la români, concetățenii voștri care vă plătesc?”

Scris de 679

„Dacă sunteți din județul Cluj și aveți nevoie de informații legate de cum puteți ajuta în această criză, că e vorba de donații în bani sau obiecte, cazare sau transport pentru refugiații ucraineni, puteți contacta biroul meu parlamentar la telefonul 0749177584 și consilierul meu Oltean Sergiu vă va îndruma spre asociația sau persoanele corespunzătoare și vă va oferi toate informațiile necesare, pentru ca procesul să se desfășoare cât mai eficient”, a postat, pe Facebook, deputatul USR PLUS Radu Molnar.

Postarea alesului clujean este o reclamă plătită. Potrivit Facebook Ads Library, demnitarul a cheltuit 200-299 lei pentru reclama care a început să ruleze din data de 2 martie. Mărimea estimată a audienței a fost de 100 – 500 000 de persoane, dar a avut parte doar de 30 – 35 000 de afișări, 98% în județul Cluj.

Se pare că reclama politicianului nu a avut tocmai efectul scontat, clujenii reproșându-i atitudini duplicitare (că nu făcea același lucru atunci când erau bombardate alte popoare), sugerându-i deputatului să se preocupe mai întâi de soarta concetățenilor noștri nevoiași, care se află, de cele mai mai multe ori, în situația de a-și trăi singuri sărăcia, fără a avea la cine apela pentru ajutor:

Unii clujeni i-au sugerat lui Radu Molnar să ajute refugiații din propriul salariu de deputat. Alții îl acuză de populism:

„Propuneți ca fiecare parlamentar să doneze salariul de parlamentar pe o lună acestei cauze nobile, fiți dumneavoastră cei de la USR cei care dau startul acestei campanii de ajutorare și veți fi mai mult decât omenoși și apreciați, că nu aș vrea să sune ca fiind campanie electorala”, i-a transmis Petre Florina alesului USR PLUS.

„Românii de rând, cei care au muncit și muncesc cinstit, sunt săraci, nu că nu vor să ajute. Dar la salariile și pensiile (nespeciale) pe care le au, sunt la fel de năpăstuiți de soartă ca refugiații… Voi, care vă scăldați în bani, de ce nu donați 50% din veniturile voastre pentru o cauză nobilă? La voi nu se simte, dar la cei cu venituri lunare de 1200, 1300, este trist…”, a scris Lenuța Racoti.

„Cereți tot la amărâți să dea! De ce nu dați voi, că aveți salarii de mii de euro! Ajutați voi, nu cereți la amărâții care vă țin și pe voi în cârca pe salarii și pensii speciale, ori nu vă ajunge cât aveți? Mai vreți și de la oamenii care, și așa, sunt încărcați cu facturi și dări uriașe, iar salariile și pensiile sunt vai de mama lor!”, a comentat Viorica Ducu.

„Voi, care aveți așa salarii mari, ați ajuns iar să cerșiti de la noi, amărâții, care ne ducem zilele de pe o zi pe alta.

Fă propunerea toți parlamentarii să iasă la apel, și pensiile speciale, si dați-le nevoiașilor…”, a sugerat Dordai Maria.

„Când o să vă gândiți și la români, concetățenii voștri care vă plătesc?”, a întrebat Livia Beșa.

„Cei ce nu avem bani de mâncare și de facturi unde să apelăm?”, a întrebat Radu Mănescu.

„De marea sărăcie din țară de ce nu vă interesați și nu vă implicați în într-ajutorarea necăjiților noștri?”, a întrebat și Emil Lucaci.

„În primul rând ajutați-ne pe noi ca să putem ajuta și noi pe alții, că ne-ați nenorocit cu facturile și cu covrigul vostru, am rămas fără serviciu”, a comentat Ștefania Marieta Tunaru.

„Radu Molnar, aveți gânduri bune față de refugiații din Ucraina și sper să îi puteți ajuta, dar ar trebui să aveți grijă și de tinerii din România pentru că termină o școală, un liceu sau o facultate și nu au loc de muncă”, a scris Lidia Drăgan.

„Păi ar trebui să începi cu colegii tăi din parlament, că stați pe mii de lei salarii, pensii, cereți tot de la cel sarac”, a comentat Jisa Aurel.

„Sunt atâția români fără adăpost și n-am văzut pe nimeni să-i găzduiască. Sunt atâția copii care nu au ce mânca și nu îi ajută nimeni.

La farmacie am văzut bătrâni care nu-și pot lua medicamente din cauza sărăciei, dar n-am văzut pe nimeni să le plătească în locul lor.

Sunt atâția români care nu mai au loc de muncă și nu-și pot achita facturile si nu au ce le pune copiilor pe masă, dar n-am văzut pe nimeni să se ofere să le plătească sau să se ofere să-i găzduiască!

…ce miloși ați ajuns, mă…

Cam așa am ajuns, ajutăm străinii și pe ai noștri nu îi vedem!”, a comentat Damian Rusu.ULTIMA ORĂ

 • Acum 16 hours Justitie
  La o săptămână de la evenimente, procurorii cer arestarea preventivă pentru bătăușii de la localul ”Sare-n Bucate”. Între timp, ”bombardierii” au cam dispărut
 • Acum 17 hours Politica
  EXCLUSIVITATE! ”COCOȘIA” SE PLĂTEȘTE: S-a votat la Bistrița – și la fel se va vota în zilele urmatoare și în celelalte consilii județene, scoaterea Clujului din asocierea legată de cloud-ul regional
 • Acum 18 hours Politica
  ȚINTA celor doi ”Dottore” de la PNL e libertatea de manifestare și cea de exprimare. Bode insistă pe ”un răspuns mai ferm al statului”, mai ales că ”faptele comise în public au fost precedate de fapte de instigare publică prin folosirea unor platforme sociale”
 • Acum 18 hours Politica
  S-a urnit și societatea civilă. Ziar de Cluj atrăgea atenția marți că nord-coreenii Bode și Ciucă vor să bage la închisoare pe oricine-i contestă. Că PSD a devenit mai frecventabil ca PNL
 • Acum 19 hours Eveniment
  SUPĂRAT CA VĂCARUL PE SAT. În timp ce sindicaliştii din sănătatea clujeană protestează în fața Guvernului, Alin Tişe ar închide accesul bolnavilor din judeţele limitrofe la spitalele din Cluj
 • Acum 19 hours In vizor
  MERSUL PITICULUI: Proiectul de conectare a Clujului la Autostrada Transilvania a fost scos la licitație
 • Acum 21 hours In vizor
  Fanii “Șepcilor roșii” au criticat dur conducerea Consiliului Județean pentru starea deplorabilă a gazonului și a stadionului Cluj Arena
 • Acum 22 hours Jos palaria
  RESPECT pentru optimismul civicilor Clujului! În încercarea de a pune o ordine în colectarea deşeurilor din “Oraşul Comoară”, au înfiinţat un grup de dezbateri. Succes, deşi ştim că nu prea au cu cine. Ne referim la autorităţi
 • Acum 23 hours Eveniment
  Clujul acordă sprijin Turciei
 • Acum 23 hours Straineze
  PREŞUL LUI PUTIN ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ, UNGARIA, râde de “diplomaţia” de “tip chelner” a României: “Cu ce vă putem servi”. Uite cine s-a găsit să vorbească!
 • Acum 1 day In vizor
  BOALA GREA A ”DOTTORILOR”: IMPOSTURA NAȘTE AUTORITARISM ȘI RĂZBUNARE. Ciucă și Bode au inițiat o lege care prevede doar închisoarea pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Orice protest va putea fi declarat tulburarea ordinii publice în viziunea acestor, chipurile, liberali
 • Acum 2 days Politica
  PSD îl acuză pe Rareș Bogdan de dezinformare pe subiectul OMV
 • Acum 2 days Rautacisme
  DIN ÎNTÂMPLARE nora inexistentului și inutilului ”sitimanajăr” Șurubaru este angajata Eco Garden și tot din coincidență soțul inspectorului școlar șef, Marinela Marc, este angajat la Supercom. Tot coincidență este și faptul că aceste firme sunt în pita banului public
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE