Politica

Deputatul ALDE, Steluța Cătăniciu, îl acuză pe Daniel Buda de ipocrizie: "Strategia PNL în Opoziție se bazează pe minciuni și manipulare”

În contextul declarațiilor făcute duminică de liderul PNL Cluj, Daniel Buda, în privința disponibilității membrilor Coaliției de guvernare pentru a susține o posibilă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă și care afirma că parlamentarii din ALDE dau semnale tot mai evidente că doresc trecerea unei astfel de moțiuni, Ziar de Cluj a solicitat un punct de vedere și deputatului ALDE, Steluța Cătăniciu.

Astfel, Ziar de Cluj s-a interesat dacă există parlamentari ALDE care ar susține trecerea unei astfel de moțiuni?

Drept răspuns, deputatul ALDE, Steluța Cătăniciu, l-a acuzat de ”ipocrizie” pe liderul PNL Cluj, Daniel Buda, afirmând că ALDE este un partener de guvernare serios, care își respectă angajamentele politice.

În plus, Steluța Cătăniciu susține că un exercițiu de imaginație pentru cei care doresc să susțină moțiunea de cenzură ar fi binevenit: tabloul unei Românii cu un Guvern format din cei care au tăiat salariile și pensiile românilor.

”De când a intrat în acest Guvern, ALDE a fost criticat și înjurat în permanență de către cei din PNL.

Să înțeleg că dacă am vota moțiunea înaintată de ei am fi dintr-o dată buni pentru PNL?

Cam ipocrită abordarea.

Să fie sănătoși și să depună moțiunea, iar toți cei care ar fi tentați să o voteze, să-și imagineze cum ar arăta România cu un Guvern format din cei care au tăiat salariile și pensiile românilor.

Nici vorbă ca vreun parlamentar ALDE să se alăture unei asemenea idei aberante.

ALDE este un partener serios care își respectă angajamentele, iar din păcate, pentru cei din PNL, strategia lor în Opoziție se bazează pe multe minciuni și manipulare”, a declarat deputatul ALDE, Steluța Cătăniciu, pentru Ziar de Cluj.

Aflat duminică în Cluj, liderul PNL Cluj, Daniel Buda, a declarat:

”Facem apel la ceilalți colegi, de la PSD, care mai au o urmă de demnitate, de bun simț, de responsabilitate față de ceea ce se întâmplă în România, să se alăture acestui demers și să voteze moțiunea de cenzură ce urmează a fi depusă, la momentul potrivit, de către Partidul Național Liberal. 

De la ALDE avem însă, semnale destul de serioase că sunt destui care să voteze moțiunea de cenzură. Vedem tot mai multe discuții contondente între cei doi lideri ai coaliției de guvernare în ultima vreme”, a afirmat Daniel Buda.

PNL intenționează să depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă în luna noiembrie.

Pentru ca o moțiune de cenzură să fie adoptată, liberalii au nevoie de 233 de voturi, iar parlamentarii PNL, PMP și USR au împreună 152 de membri. Prin urmare ar avea nevoie de voturi și de la alte formațiuni, inclusiv de la parlamentari ai puterii.

CITEȘTE ȘI: Daniel Buda vrea să „strângă rândurile” în Coaliția de guvernare pentru o moțiune contra Executivului. Un apel implicit și către Steluța Cătăniciu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *