Politica

Deputații clujeni se plimbă cu avionul de sute de mii de lei pe an. Cât au costat călătoriile politicienilor din Cluj, în 2017

Scris de 512

Mare parte din deputații clujeni sunt doar cu numele în Parlament, activitatea lor este atât de redusă încât tinde spre zero. Alegătorii abia dacă îi văd la față în campaniile electorale sau în vreo emisiune televizată. Asta, în cazul în care catadicsesc să onoreze invitațiile jurnaliștilor. În rest, audiențe, propuneri legislative, numere de telefon afișate pe site-ul Camerei Deputaților sunt doar niște cuvinte pe care se fac că nu le înțeleg.  

Cu toate că nu prea se omoară cu lucrul, deputații clujeni se plimbă într-o veselie de la Cluj la București. Duminică seara se duc la București că începe săptămâna “de lucru” și joi seara vin acasă că începe week-end-ul. Mijlocul de transport preferat al deputaților clujeni este avionul. Peste 96.000 euro (441.000 lei) au cheltuit deputații clujeni pe călătoriile cu avionul, 400 euro pentru călătoriile cu trenul și 746 euro pentru deplasarea cu automobilul.

Cei mai mulți bani pe călătoriile aeriene de anul trecut i-a cheltuit Steluța Cătăniciu (ALDE). Nici mai mult nici mai puțin de 58.652 lei (aproximativ 12.750 euro). Cu alt mijloc de transport nu a mai călătorit deputatul ALDE, cu toate că avea la dispoziție și trenul și automobilul.

Pe locul doi la capitolul cheltuieli cu transportul aerian se află Emanuel Ungureanu (USR). El a cheltuit 52.954 lei (11.500 euro). Deputatul USR a făcut naveta Cluj-București și cu trenul (pentru care a cheltuit 444 lei) și cu automobilul (pentru care a cheltuit 157 lei).

Locul trei îi revine deputatului PNL, Adrian Oros. El s-a plimbat anul trecut cu avionul de 50.723 lei (aproximativ 11.000 euro). Alte mijloace de transport nu a mai folosit.

Pe locul patru se află Cornel Itu, pe care l-a costat 46.255 lei (aproximativ 10.000 euro) călătoriile cu avionul. Deputatul PSD a mai mers și cu autoturismul pe ruta Cluj-București și retur, drumuri care l-au costat 346 lei.

Pe locul cinci în ceea ce privește cheltuielile cu transportul se află Cristina Burciu (PSD). Ea a cheltuit, anul trecut, pentru plimbările cu avionul 46.244 lei (aproximativ 10.000 euro). Deputatul PSD a mai mers și cu automobilul. Combustibilul a costat 948 lei.

Florin Stamatian (PNL) se află pe locul șase, cu 42.277 lei (9.200 euro). Alt mijloc de transport nu a mai folosit deputatul PNL.

Horia Nasra (PSD) a călătorit pe ruta Cluj-București atât cu avionul cât și cu trenul. El a cheltuit pentru deplasările cu avionul 41.666 lei (9.000 euro) și pentru deplasările cu trenul 846 lei.

Csoma Botond (UDMR) a călătorit atât cu avionul cât și cu automobilul. Pentru transportul aerian a cheltuit 41.164 lei (8.900 euro), iar pentru transportul cu autoturismul a cheltuit 656 lei.

Adrian Dohotaru a folosit avionul și trenul pentru naveta Cluj-București. Pentru călătoriile pe calea aerului a cheltuit 38.316 lei (8.300 euro), iar pentru călătoriile cu trenul 529 lei.

Sorin Moldovan a cheltuit cel mai puțin pentru transportul cu avionul, 26.262 lei (5.700 euro) și 1.327 lei pentru transportul cu automobilul.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 6 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 7 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 8 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 8 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 9 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 10 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 11 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 11 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 12 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 13 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 23 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE