Politica

Demisie din Consiliul Județean Cluj

Consiliul Județean Cluj a constatat, în ședința de luni, încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean al liberalului Alin Popovici, după ce acesta și-a depus demisia din funcție la data de 22 noiembie.

„Prin înscrisul înregistrat la Consiliului Județean Cluj cu nr. 47268/2022, domnul Popovici Alin și-a înaintat demisia din funcția de consilier județean. Ca urmare a manifestării unilaterale de voință a domnului Popovici Alin exprimate în sensul înaintării demisiei din funcția de consilier județean, mandatul de consilier județean ocupat de către aceasta încetează de drept în data de 22.11.2022, înainte de expirarea duratei normale, în conformitate cu prevederile art. 204 alin. (2) lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare.”, se arată în proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier județean al lui Alin Popovici.

Popovici s-a lepădat de CJ Cluj pentru după ce s-a înscris la licitația pentru serviciul de transport public județean

Alin Popovici a declarat pentru Gazeta de Cluj încă din vara acestui an că se gândește să demisioneze din funcția de consilier județean, după ce firma pe care o conduce, Autotrust Corporation SRL (membră a brandului ALIS), s-a înscris la licitația pentru „Delegarea serviciului de transport public județean de persoane la nivelul județului Cluj”. Acesta a ignorat cu succes condițiile de participare pentru licitația inițiată de Consiliul Județean Cluj și s-a trezit într-un veritabil conflict de interese.

  • Până la acest moment, societatea Autotrust Corporation SRL a rămas în joc, cu toate că a încălcat principala condiție de participare: entitatea contractantă exclude din participarea la procedura de atribuire orice operator economic care se află într-o situaţie de conflict de interese, iar „persoanele ce dețin funcții de decizie și persoanele implicate în procedura din cadrul entității contractante sunt: Președinte Tișe Alin,Vicepreședinți: Mînzat Marius-Dorel, Vákár István-Valentin, Consilieri județeni: Abrudan Traian, Antal Géza, Arion Hadrian Virgil, Balla Francisc, Bălaj Marius, Chiorean Laura Elena, Chirteș Horea Dorin, Ciuta Cristian Ilie, Cordiș Lucian, Cordoș Alexandru, Cosma Ovidiu Călin, Cuibus Valentin- Claudiu, Dehenes Adela Corina, Drăghici Dumitru, Felezeu Calin-Valentin, Forna Maria, Florea Ionuț, Hodorogea Anca-Cristina, Iancu Gheorghe, Iepure Mihai Florin, Lőrinczi Zoltán-László, Marc Marinela, Marchiș Angela Felicia, Molhem Mohammad Bashar, Mureșan Violeta, Muscă Elena, Nistor Ovidiu Răzvan, Pintea Sorin Vasile, Popovici Alin, Reș Eva, Rusu Ionut, Sălătioan Vasile, Sămărtean Iuliu, Tuluc Călin-Marin, Secretar general Gaci Simona, Director general Șchiop Cristina, Directori executivi: Rațiu Mariana, Iliescu Ștefan-Eduard, Șefi Serviciu: Crețu Alexandru-Simion, Pop Vasile Dan, consilieri: Ilinca Aneta-Cristina, Tiuca Adina, Piciu Mirela, David Octavian.”

„Îmi voi da demisia din Consiliul Județean ca să pot fi compatibil”

La momentul în care reporterii Gazeta de Cluj au scris că firma controlată de consilierul județean Alin Popovici s-a înscris la licitația pentru serviciul de transport public județean, acesta ne spunea că nu a cunoscut condițiile de participare și a aflat abia după ce se înscrisese la licitație că ar putea fi o problemă. Acesta a declarat că, în cazul în care va fi nevoie, este dispus să renunțe la funcția de consilier județean pentru a evita conflictul de interese.

„Eu am aflat ulterior de această problemă, întradevăr așa este. Vreau să mă consult cu avocații mei în această situație. Nu am știut că nu se poate, pentru că eu nu sunt administrator, doar acționar. Mai mult decât atât, dacă vorbim din punct de vedere financiar, călătorul este cel care plătește serviciul respectiv, nicidecum Consiliul Județean Cluj. O să mă interesez să văd despre ce este vorba, iar dacă va fi nevoie îmi voi da demisia din Consiliul Județean ca să pot fi compatibil. În cazul în care în această situație va fi vorba de incompatibilitate sau conflict de interese voi trimite, prin intermediul avocaților, punctul meu de vedere către Consiliul Județean Cluj, iar dânșii vor decide ce se va întâmpla pe viitor. Dacă mi se va cere și va trebui, nu voi avea de ales, voi fi pus în fața faptului împlinit. (…) În cazul în care totuși există o problemă, potrivit legislației în vigoare, va trebui să găsesc o soluție, în sensul că ori îmi voi da demisia din CJ Cluj, ori dacă este prea târziu, o altă cale legală.”, a declarat Alin Popovici, în luna iulie.