In vizor

Decizie în dosarul profesorului de la UTCN acuzat că a luat şpagă în sesiunea de restanţe

Scris de 1,672

Ioan Ardelean, profesorul surprins în această toamnă cu mai multe plicuri primite de la elevi cu titlu de mită pentru promovarea materiei, urmează să fie eliberat. 

Tribunalul Cluj, prin judecătorul Marius Lupea, a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luată împotriva fostului angajat al UTCN, cu măsura controlului judiciar. 

Surse apropiate anchetei susţin că Ardelean şi-a recunoscut faptele imputate în septembrie însă, procurorul Claudiu Boţogan de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a extins urmărirea penală pentru alte peste 10 acte materiale, pe care suspectul nu le recunoaşte ca fiind comise de el. 

Apărat de avocatul clujean, Tudor Zileriu, ex-cadrul didactic de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca a obţinut prima victorie împotriva măsurilor preventive implementate în ultimele trei luni. Decizia luat de judecător a venit ca urmare a faptului că însuşi procurorul de caz a motivat că se impune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

“Este normală poziţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. Este binecunoscut faptul că pericolul pentru ordinea publică se diminuează odată cu trecerea timpului. Având în vedere că urmază să se administreze probe şi că până acum inculpatul şi-a respectat obligaţiile, era oarecum firească această poziţie din moment ce încă de la început nu s-a încercat îngreunarea bunul mers al procesului” a declarat avocatul Tudor Zileriu.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Cluj în următoarea perioadă.

Direcția Generală Anticorupție, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a efectuat, la începutul lunii septembrie, mai multe percheziții la Facultatea de Mecanică, din cadrul UTCN, unde profesorul Ioan Ardelean avea catedră de cadru asociat. Ardelean este acuzat că lua mită de la studenți – între 50 și 150 de euro de persoană – ca să îi promoveze pe studenți la examenele restante pe care le aveau.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 mins Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 4 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 4 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 4 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 6 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 7 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 8 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 9 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 18 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 23 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 1 day PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE