In vizor

David Ciceo despre unul din noii membri ai Consiliului de Administrație ai Aeroportului Cluj-Napoca: “Este administrator la un coafor aflat în faliment” – VIDEO

Conflictul dintre conducerea Consiliului Județean Cluj și a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca nu dă semne că s-ar încheia prea curând. După ce CJ Cluj a aprobat modificarea componenței Consiliului de Administrație (CA) al Aeroportului, au avut loc proteste din partea sindicaliștilor de la aeroport și schimburi dure de replici prin intermediul comunicatelor de presă. Culmea războiului a fost atinsă ieri când conducerea CJ Cluj a acuzat că o nouă ședință a CA nu a putut avea loc din cauza “multiplelor breșe de securitate”. Astăzi, întreaga conducere a Aeroportului a ieșit cu declarații publice referitoare la componența CA și la breșele de securitate despre care conducerea CJ vorbea ieri. Este prima data când șefii Aeroportului fac declarații publice despre noii membri ai CA: Daniel Persu, Valentin Grigoriu și Diana Rădulescu.

David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca spune că Hotărârea de CJ prin care au fost numită noua componență a CA nu respectă legea. Mai mult, șeful regiei declară că cei 3 noi membri au refuzat orice dialog cu Aeroportul.

“Hotărârea de Consiliu Județean nu respectă principiile OUG 109, adoptată pentru a selecta administratori cu experiență, pentru a selecta persoane cu experiență care să îmbunătățească activitatea regiilor de stat. Trebuie să aibă experiență în domeniul aeroportuar, iar domnul Persu Daniel nu are experiență, nu a fost administrator la nicio firmă, deci numirea lui e nelegală. Domnul Valentin Grigoriu e administrator la un coafor aflat în faliment. Ei au refuzat total dialogul cu aeroportul. Avem o suspiciune reală că în CV-ul domnului Grigoriu sunt niște informații nereale, drept pentru care am solicitat informații. Dânsul a cerut din start reduceri de personal”, a declarat, marți, David Ciceo, în cadrul unei conferințe de presă.

Șeful Aeroportului a subliniat că Valentin Grigoriu are lacune serioase în ceea ce privește pregătirea de specialitate.

“În ședința CA de ieri, în mod nelegal a fost ales Valentin Grigoriu președinte de ședință pentru că nu era întrunit cvorum. Avem întrebări la care nu am putut să răspundem: cum totuși, cine l-a găsit pe acest domn, Grigoriu Valentin, care în 2005 a fost director 3 luni la Aeroportul Băneasa, are 67 de ani, este administrator la o firmă cu 3 angajați și  vine să ne spună că trebuie să facem reduceri de personal. El nu știa că pe aeroport sunt aeronave, el vorbește de nave și bretele. Nu dorește să ne dea lămuriri din CV. Noi îl bănuim de fals în informații în CV. Au fost numiți unii discreționar, nu au experiență în domeniul aeroportuar”, a mai spus David Ciceo.

Conducerea Aeroportului Cluj-Napoca subliniază că încă de la început cei trei membri au avut solicitări aberante, iar atunci când li s-a solicitat o justificare nu au avut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *