Justitie

Daniel Don a bănuit-o pe o angajată de la AJOFM că i-ar fi dat un ceai otrăvit

Un consilier de la AJOFM Cluj, audiat astăzi ca denunțător în procesul fostului director Daniel Don, a dezvăluit în instanță că acesta din urmă a bănuit-o pe o angajată, care a fost și purtător de cuvânt al instituției, că i-ar fi dat un ceai otrăvit și și-a făcut mai multe analize.

”Este adevărat că intr-o discutie la mine in birou, intre Don si Negrea, s-a vorbit despre o presupusă acțiune de otrăvire a inculpatului de către martora Bucur Adina, prin intermediul aparatului de făcut ceai si cafea din secretariatul Agentiei in care lucrez. În concret, i s-ar fi imputat martorei Bucur (fostă Butuza) Adina că ar fi contaminat apa cu o anumită substanță otrăvitoare și i-ar fi dus inculpatului un ceai cu aceasta substanță. Stiu că ulterior și-a facut analize diverse”, a declarat martorul denunțător Ciprian Boșca, consilier în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj.

Denunțătorul a precizat că el nu s-a resimțit, deși a băut ceai și cafea făcute cu aceeași apă: ”Eu personal nu am constatat sa fie o problema cu aparatul de cafea si ceai si nu s-au facut analize pentru a se stabili daca a fost contaminat cu substanța chimică otrăvitoare”

Adina Bucur (fostă Butuza) a fost purtător de cuvânt al instituției, atât la Cluj, cât și la Bistrița.
Denunțătorul a scos-o din sărite pe avocata lui Don

Audierea denunțătorului Ciprian Boșca a fost una tensionată. Acesta a fost întrebat de avocata lui Don, Oana Pintea, de ce a făcut denunț la trei ani de la ultima presupusă emitere de bani către Don și chiar in ziua percheziției DNA?

”Atunci am hotărât că trebuie să spun ceea ce știu”, a fost răspunsul evaziv al martorului. Intrebat dacă a fost amenințat de organele de urmărire penală, acesta a răspuns: ”Nu am fost amenintat, nu am fost constrâns”

”Dacă nu era perchezitia mai depunea denunț?”, a fost următoarea întrebare a avocatei. ”Am raspuns: Atunci am hotărât sa spun ceea ce stiu. In acea zi am hot ca vreau sa spun adevarul”, a răspuns Boșca.

”Inainte sau după percheziție?”, a continuat avocata.

Judecătorul Marius Lupea a intervenit: ”Cred că a raspuns: În acea zi.”, apoi a dictat grefierei: ”Consemnați intrebarea, pe care instanța o respinge ca nerelevantă soluționarii cauzei”

Audierea a durat câteva ore. La un moment dat, avocata Pintea a răbufnit: ”Sunt enervată de modul in care răspunde, sfidează solemnitatea ședinței.”

Clujust.ro aminteste că fostul director executiv AJOFM Cluj, Daniel Don, cel care a ocupat funcția timp de 20 de ani, a fost trimis în judecată de DNA Cluj sub acuzația că a primit diverse sume de bani ca mită de la mai mulți angajați ai instituției pentru a-i numi experți în proiectele europene derulate, printre care ”Funcționarul electronic” sau ”Skills for jobs”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *