In vizor

Dacă e vară, lucrările la Autostrada Transilvania sunt blocate din cauza concediilor VIDEO

Lucrările de pe șantierul cuprins între Câmpia Turzii și Chețani, din cadrul Autostrăzii Transilvania (A3), avansează în pași de melc. Conform imaginilor publicate recent, finalizarea lucrărilor de execuție în 2019, pare a fi în totalitate compromisă. Responsabilitatea îi revine, în mod evident, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, precum și firmei Straco, antrenate în acest proiect. 

Asociația Pro Infrastructura (API) a publicat noi date în acest sens:

”Vă aducem noi cadre aeriene de pe Autostrada Transilvania (A3) între Câmpia Turzii și Chețani (Luduș), tronson lung de aproape 15,7 km construit de compania Straco.

La începutul lunii iulie am anunțat că există un risc ridicat de încetinire sau chiar de oprire a execuției pe acest șantier din cauza unor lucrări neplătite de CNAIR constructorului. 

Din păcate am avut dreptate, progresul de la ultima filmare fiind insesizabil, mai ales pentru această perioadă a anului.

S-a avansat la capătul dinspre Câmpia Turzii la devierea DN15 necesară pentru construirea pasajului ce va supratraversa autostrada, la forajele pentru pilele podului peste Arieș și în câteva zone punctuale la terasamente.

În ritmul actual, finalizarea în 2019 este imposibilă, transformând astfel lotul vecin (care va fi gata cel mai probabil în 2019) într-un nou muzeu de 18 km între Chețani și Iernut.

Fuga de răspundere proverbială a oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și neasumarea unor plăți justificate, combinate cu insolvența Straco, riscă să arunce și acest proiect într-un blocaj de durată”, a precizat API.

De asemenea, reprezentanții asociației au adresat o solicitare către CNAIR, precum și antreprenorului general, în vederea eliminării ”disputelor contractuale” dintre părțile implicate în acest proiect.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *