Din oras

Cum vă preziceam de dimineaţă: a apărut Emil Boc pe calul alb al împăcării şi toleranţei, să ne zică chestii înţelepte. Emil Boc: „Sunt convins că meciul dintre U și CFR Cluj va fi un MODEL de fair-play”

Cum bănuiam de dimineaţă, tot scandalul dintre suporterii U Cluj şi CFR Cluj se joacă în interesul de PR al primarului Boc.

Scriam dimineaţă: „Va fi un joc de PR în care, sper să nu mă înşel, voi avea ocazia să-l admir pe Emil Boc cum OSĂ apară pe calul alb al împăcării şi va zice cuvinte înţelepte.”

CITEŞTE: Comunicare de noaptea minţii a conducerii U Cluj: În timp ce afirmă că CFR Cluj nu are ce căuta pe gazonul de la Cluj Arena (pe care nici ei nu au ce căuta când UNTOLD arestează oraşul), afirmă că e nevoie de (probabil) dialog în acest “oraș multicultural care are nevoie, mai mult decât oricând, de toleranță, înțelegere”…

Şi iată că nici nu au apucat bine să se disipeze biţii materialului în spaţiul internetului şi Emil Boc, pus în faţa unui microfon prietenos (unde nu este incomodat cu incomode întrebări, ci lăsat să-şi recite poezia după nişte întrebări ridicate la fileu), ne-a (era să scriu nechezat, de la calul alb, dar mă abţin) împărtăşit înţelepciune:

„Sunt la curent cu cererea înaintată de clubul CFR Cluj pentru disputarea meciului cu Petrolul pe Cluj Arena. Am salutat decizia conducerii clubului de a-și retrage cererea și de a continua dialogul, o decizie înțeleaptă. Părerea mea e că nu trebuie forțate lucrurile atunci când există posibilitatea ca acestea să degenereze.

Sunt convins că meciul „U”-CFR va fi un model de fair-play. În cele din urmă toți suntem clujeni. Să arătăm că suntem capabili să gestionăm un asemenea eveniment. Sportul și violența nu trebuie să meargă mână-n mână. Poți să-ți susții favoriții și într-un mod civilizat, demn de un oraș european”.

Deci civilizat a fost faptul că conducerea CFR Cluj şi-a retras cererea de a se folosi de un bun comun al oraşului!? În rest totul va fi european, dar nu pe Cluj Arena, vom fi fair când vom play pe alte locaţii. Că atunci când nu face legea stăpânul lui Buta pe Cluj Arena, sunt lăsaţi o mână de golănaşi de galerie să se creadă stăpânii stadionului.

Curat european, curat model, Coane Maestrică!

Hai că ai mai încropit de o biluţă!