In vizor

Cum a incercat consilierul PSD Ovidiu Chifor sa opreasca vanzarea curtii lui Alin Tise

La sedinta de Consiliu Local din 28 aprilie, unul dintre proiectele propuse se referea la vanzarea curtii de 616 metri patrati, de pe strada Ploiesti numarul 9, catre familia senatorului Alin Tise. Un singur consilier local, PSD-istul Ovidiu Chifor, s-a opus proiectului si a adus argumente in fata colegilor din forul local. In vila lui Tise, exista un al patrulea apartament, de 15 metri patrati, ce apatine primariei, insa nu este intabulat. Cu toate acestea, Tise a reusit, cu votul consilierilor, sa cumpere toata curtea casei, cu pretul de 300 de euro pe metru patrat.

La adresa de pe strada Ploiesti numarul 9, Alin Tise a cumparat curtea de sub casa. Aici, el intentioneaza sa dezvolte un proiect imobiliar, un bloc-turn de 12 etaje. Primul pas pentru realizarea proiectului era, evident, cumpararea curtii.

Asa ca senatorul Tise a cerut Comisiei de vanzare a terenurilor curti din primarie, a carei presedinte este viceprimarul Anna Horvath, sa cumpere terenul.

“Detinem in prezent in proprietate casa in intregime situata in str. Ploiesti nr. 9, compusa din trei apartamente  conform cartilor funciare, precum si teren de sub casa, in intregime,  in suprafata de 270 mp conform CF nr. 263953, cumparat concomitent cu apartmentele din casa”, au aratat sotii Tise in cererea lor.

In cele din urma, pretul negociat a fost de 300 de euro pe metru patrat si  era doar o formalitate ca membrii Consiliului Local sa voteze vanzarea curtii, in 28 aprilie.

Buclucasul apartament numarul patru

Numai ca Ovidiu Chifor s-a opus proiectului si a cerut amanarea lui, pana ce primaria va fi lamurita cu privire la un al patrulea apartament din casa lui Tise, de 15 metri patrati, care ar apartine Statului Roman si, implicit, primariei, potrivit unei hotarari judecatoresti.

Pe scurt, un mostenitor a revendicat jumatate din proprietate, care era deja vandut de catre Statul Roman. Mostenitorul a castigat in instanta jumatate din imobil, pentru care a si primit despagubiri de 120.000 de euro din partea primariei. Ca urmare a procesului, instanta a decis si existenta celui de-al patrulea apartament, format din doua boxe la subsol si spatii comune. Primaria trebuia sa puna in executare decizia instantei, luata in 2007, dar nu a facut pana acum acest lucru.

In al 13-lea ceas, odata cu cererea familiei Tise de a cumpara terenul curtii, primaria a solicitat lamuriri din partea instantei. In baza acestor argumente, consilierul local Ovidiu Chifor a cerut amanarea proiectului.

“Eu am spus ca pana ce situatia juridica a apartamentului patru nu este reglementata, trebuie sa amanam proiectul. Un alt motiv al opunerii a fost ca, din cei 616 metri patrati, familia Tise platea chirie doar pe 91% din teren. Atunci am spus ca daca trebuia sa vindem ceva, trebuia sa vindem doar cei 91% fin teren,  pentru care platea chirie”, a explicat Ovidiu Chifor.

Chifor: “Colegii consilieri au venit porniti sa voteze proiectul”

Consilierul nu a gasit, insa, intelegere din partea celorlalti membri ai forului.

“Colegii din Consiliul Local au venit porniti sa voteze proiectul. Orice explicatii care li s-au dat din partea mea nu i-au convins. Si Comisia a dat aviz pozitiv, insa ei nu aveau ce discuta pana ce situatia juridica a acelui apartament nu se lamureste. Eu am cerut amanarea si pentru ca executivul primariei a cerut lamuriri din partea instantei. Lamuririle s-au respins, dar nu a venit inca motivarea”, continua Chifor.

Din punct de vedere juridic, apartamentul numarul patru din vila lui Tise nu poate fi intabulat. El este existent, conform hotararii judecatoresti, a fost constituit si are o suprafata de aproximativ 15 metri patrati, fiind compus din doua boxe la subsol. Judecatorii nu au specificat, insa, cum poate fi intabulat apartamentul respectiv, de aceea executivul primariei a cerut acum si lamuriri.

Intre timp, familia Tise a cumparat intreaga curte, de 616 metri patrati. Planurile senatorului PDL nu se opresc aici. El doreste sa dezvolte un proiect imobiliar, un bloc-turn de 12 etaje, cu spatii de birouri si locuinte. Proiectul nu a primit, inca, avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism din cadrul primariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *