Justitie

Cum a ajuns un clujean să nu mai poată construi nimic pe propriul teren după ce Primăria i l-a CONFISCAT în mod ABUZIV. Bărbatul a făcut plângere la DNA

Primăria Cluj-Napoca i-a interzis, în mod abuziv, proprietarului unui teren intravilan din municipiu să mai construiască sau să mai valorifice parcela în vreun fel. Administrația publică locală a hotărât să treacă terenul în zona de protecție a Armatei. Potrivit proprietarului terenului, totul s-a făcut nu doar abuziv, ci și ilegal. Bărbatul a depus, astăzi, plângere penală împotriva Primăriei, Ministerului Apărării și conducerii Poligonului de trageri din Someșeni.

Terenul se află în zona Sopor și are suprafața de 2066 mp. Proprietarul spune că parcela de teren a fost exclusă în mod abuziv și ilegal din PUZ-ul făcut de Primărie pentru zona respectivă și a fost trecut în zona de protecția a Armatei în mod ilegal prin încălcarea Ordinului 119/2013, cu toate că nici măcar nu se află pe aliniamentul Poligonului de tragere, situat în vecinătatea terenului.

„Nu puteți să-mi confiscați terenul fără acordul meu, nici măcar nu este pe aliniamentul Poligonului de tragere”, a precizat proprietarul terenului.

Clujeanul a solicitat lămuriri conducerii Primăriei Cluj-Napoca. A adresat, în scris, 5 întrebări pertinente:

1. De ce a fost exclusă zona de la PUZ?

2. De ce s-a încălcat dreptul la proprietate?

3. De ce s-a încălcat Ordinul 119/2013 unde scrie clar că trebuie acordul proprietarilor în STABILIREA ZONEI DE PROTECȚIE?

4. Nebeneficiind de PUZ-ul gratuit, cine plătește despăgubirile?

5. Ce interese sunt în zonă?

În răspunsul transmis de conducerea Primăriei, i se comunică proprietarului terenului faptul că zona de protecție a fost stabilită de proiectantul PUG, în conformitate cu legile în vigoare. Practic, Primăria adoptă tactica specifică de a se spăla pe mâini, deși totul s-a făcut sub ochii șefilor din administrația publică.

„Suprafața de teren ce va fi studiată prin PUZ a fost delimitată în corelare cu bugetul și prioritățile municipiului și în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România. Delimitarea zonei de studiu s-a făcut avînd în vedere caracteristicile teritoriului, respectiv lipsa din acestă zonă a arterelor de circulație, a echipamentelor publice și a echipării tehnico-edilitare. Întocmirea și aprobarea acestei documentații nu elimină obligativitatea întocmirii de planuri urbanistice zonale detaliate, pe zone mai mici, în teritoriul reglementat. Stabilirea zonei de protecție a poligonului de tragere a unității militare s-a făcut de proiectantul PUG în baza legislației în vigoare – Ordinul nr. 119/2013 emis de M.Ap.N – în corelare cu cerințele și avizul M.Ap.N., având în vedere că unitatea militară, inclusiv poligonul de tragere, existau de mult timp pe acel amplasament”, se arată în răspunsul conducerii Primăriei.

Din cauză că nu a ajuns la nicio înțelegere cu conducerea orașului, clujeanul a depus plângere penală și așteaptă să fie soluționată problema la un nivel mai înalt.

plangere penala teren sopor

plangere penala teren sopor

Bărbatul a înaintat plângerea către Parchetul General și Direcția Națională Anticorupție. Prin documentul respectiv, acuză Primăria de uz de fals, abuz în funcție și încălcarea dreptului la proprietate. Bărbatul solicită daune morale de 31.000 euro, închiderea poligonului, obligarea Primăriei să introducă terenul în cartea funciară în zona Sopor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *