FOTOGRAFILA

Cu utilajele pe pista de biciclete

Scris de 38

Chiar sub geamul sediului Prefecturii din Cluj-Napoca, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, lucrările de pe șantierul din preajma CEC-ului au acaparat și trotuarul. După cum știți, reamenajarea scuarului unde se află statuia lui A.I.Cuza face parte din proiectul de reabilitare a mai multor străzi din oraș, precum străzile Ferdinand, Tipografiei, E. Zola etc. Ei bine, în verva muncitorească de pe șantierul de aici, lucrările au fost extinse până pe trotuar. Desigur, mai e până departe, adică până când acest șantier se va fi încheiat, iar scuarul va fi redat cetățenilor într-un cadru nou. 

Până atunci, observăm cu uimire cum o parte a trotuarului, care cuprinde și pista pentru bicicliști, a fost acaparată de utilaje, iar noile trotinete puse la dispoziția clujenilor (prin programul celor de la Bolt) în mod gratuit sunt amplasate pe trotuar, în imediata vecinătate a pistei de biciclete. 

Doar că această pistă a făcut loc utilajelor muncitorești.

În acest fel, pista pentru bicicliști (deopotrivă și pentru trotinete) a devenit un ideal loc de parcare.

Context în care pietonii nu au decât să ocolească această zonă, să-și facă loc printre utilajul parcat aiurea și trotineta de culoare verde ce staționează în apropiere. 

Pista de biciclete e bună. Tocmai bună pentru parcare.

Despre ce părere au bicicliștii în această privință, nu vă spunem mai multe. După cum puteți bănui, aceștia sunt „încântați” de găselnița muncitorilor de aici, de pe șantierul scuarului situat vis a vis de Intituția Prefectului Județului Cluj. 

Să tot parchezi aiurea. În Cluj, se poate…

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 28 mins Rautacisme
  A fost desființată o tabăra ilegală în Parcul Est. Administrația locală îi roagă pe clujeni să patruleze în locul Poliției locale care este pusă la îngrășat, să-și merite ”Prima de Osânză”
 • Acum 2 hours Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 3 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 3 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 4 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 4 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 4 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 4 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 4 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 5 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 6 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE