Din oras

Cu mizeria de la Pata Rât, Cluj-Napoca, care o arde pe motorină și consumă decibeli UNTOLD, vrea să ajungă la neutralitate climatică. Neutralitatea climatică se obține și prin betonarea și dalarea parcurilor? Sau cu blocuri printre case?

Scris de 400

Ministerul Cercetării anunță înființarea unui hub național pentru facilitarea dialogului între autorităţile publice, universităţi, societatea civilă şi cetăţeni. Și ce să vezi, moț pe hub s-a cocoțat și Cluj-Napoca, care ”OSĂ” fie oraș inteligent și neutru climatic până în 2030. Așa ne promit administratorii Emil Boc și Ecoul său, Dan Tarcea. Că despre ”sitimeneijărul” Șurubaru încă nu am aflat dacă a fost găsit, dacă există de banii mulți pe care-i primește s-o frece la Primărie.

Ia de citiți bla-bla-bla în limbaj prețios care sună bine din coadă dar nu transmite nimic, declarația ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja:

”Acest hub naţional va funcţiona ca un facilitator, un grup de oglindă a misiunii, cu scopul de a conecta autorităţile şi programele naţionale şi regionale care furnizează fonduri pentru tranziţia către obiectivele de neutralitate climatică. În cadrul reţelei europene CapaCITIES, hub-ul naţional românesc va facilita schimburile dintre autorităţile române şi alte autorităţi publice din Europa pentru planificarea şi stabilirea de măsuri de sprijinire a oraşelor româneşti selectate în Misiune, aducând împreună şi oraşele candidate, cu ambiţia de a ajunge la toate oraşele din România care luptă pentru atingerea ţintelor de neutralitate climatică până în 2030 şi 2050. Această iniţiativă va avea efect nu numai asupra celor trei administraţii implicate, ci şi asupra altor oraşe, unele chiar mai mici, pentru că unul dintre principiile după care ne ghidăm este de a nu lăsa pe nimeni în urmă”.

Ați priceput cum e cu oglinda facilitator care va conecta autoritățile cu ambiția de a ajunge la lupta pentru atingerea țintelor climatice?

Ne bucurăm. Am mai bifat pe agendă un dat din gură și o consemnare în mass media de chitanțier. Sunt niște bani de stricat pe sucuri, fursecuri și bășini, așa că se vor strica. Hub-ul se constituie la nivelul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi va fi găzduit de către Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării. Băiete, încă un rând de sinecuri!ULTIMA ORĂ

 • Acum 24 mins Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 32 mins Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 38 mins PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 3 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 3 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 4 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 4 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 6 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 6 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 7 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
 • Acum 20 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 21 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE