Afacerea zilei

Creștere constantă a companiei de stat Salina Turda, în ultimii zece ani. În 2019, a făcut profit net de 1,7 milioane euro

Salina Turda a avut anul trecut venituri totale în valoare de aproape 5,6 milioane euro, mai mult cu 860 mii euro față de 2018. În ultimii zece ani, compania a crescut constant. Dacă în 2009 avea o cifră de afaceri de 16.800 euro, cinci ani mai târziu a ajuns la aproape 1,9 milioane euro, în 2015 a crescut la peste 2,3 milioane euro, iar în 2016 la 3,2 milioane euro.

Profitul net declarat anul trecut de Salina Turda este cel mai mare din ultimii ani. Compania de stat a încheiat 2019 cu un profit net de aproape 1,7 milioane euro, mai mare decât în 2018 cu aproximativ 300 mii euro. În 2017, câștigul net al firmei a fost de peste 1,1 milioane euro. În urmă cu zece ani, Salina Turda a avut un profit net de 976 euro, iar cinci ani mai târziu a ajuns la 570 mii euro.

În 2009, Salina Turda avea 11 angajați, cinci ani mai târziu a ajuns la 115 angajați, iar anul trecut avea 148 de salariați.

Asociatul unic al companiei Salina Turda este Municipiul Turda. Firma de stat este administrată de Szekely Istvan, Ioan Ilie Savan, Dragoș Mihai Filip, Andreea Veronica Morar și Adrian Liviu Popescu.

Șase firme active sunt conectate direct de Salina Turda: Turdapan, DON 20 SRL, Metaclass Prodcom, Eurotrip SRL, EDO Garage, Nexus Consultanță Servicii și Execuție.

De exemplu, DON 20 SRL Turda (obiect de activitate comerț cu amănuntul de piese și accesorii pentru autovehicule) este deținută de Dragoș Mihai Filip și Ionuț Bogdan Matei, a avut anul trecut cifră de afaceri de 968 mii euro, profit net de 163 mii euro și zero angajați.

Metalcass Prodcom (obiect de activitate fabricarea pâinii, a prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie) este deținută de Fulviu Bogdan Poponeț și Adrian Liviu Popescu, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 124 mii euro, un profit net de 21 mii euro și 4 angajați.

Edo Garage SRL (obiect de activitate activități veterinare) este deținută de Dragoș Mihai Filip. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de 61 mii euro, profit net de 49 mii euro și un singur angajat.

Salina Turda este compania care administrează salina turistică cu același nume, dar și Ștrandul Durgău, Bazinul de Înot, Hotelul Potaissa, Centrul Spa.

Salina Turda se implică în susținerea ONG-urilor din localitate, sprijină performanța tinerilor, organizarea de evenimente în Turda. De asemenea, este și sponsor al echipei de handbal Potaissa Turda.

Salina Turda a apărut de nenumărate ori în presa națională și internațională, fiind considerată unul dintre cele mai fascinante obiective turistice din lume.

„Salina Turda înseamnă spectacol, sănătate și experiență. Un spectacol al naturii dezvăluit tuturor prin munca minerilor din Turda, completat cu amenajările moderne din ultimii ani, un izvor inepuizabil de sănătate, în care te poți bucura de o serie de activități menite să ajute la petrecerea cât mai plăcută a timpului liber. Salina Turda este un loc de relaxare și o varianta excelenta pentru a petrece clipe frumoase împreună cu familia si prietenii. Toată lumea – familii, copii, tineri și pensionari – poate profita de acest mediu extraordinar. Fie că vii pentru experiențe, sau ca să descoperi legendele și tradițiile locului ori pentru a vedea cu ochii tăi un loc special din punct de vedere geologic. Sau, pur și simplu, ca să te încarci cu sănătate”, scrie pe site-ul salinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *