Din oras

Craterele orasului afecteaza micile afaceri ale Clujului

Scris de 376

Santierele Clujului nu ii exaspereaza doar pe soferii care petrec, de prea multe luni, prea mult timp in trafic. Sapaturile fara nicio logica ii afecteaza si pe comercianti, care se plang ca de cand trotuarele au devenit o amintire in Cluj-Napoca si numarul celor care le calca pragul magazinelor a scazut drastic.

In acest caz se regasesc farmaciile, buticurile, magazinele alimentare, cele second-hand si covrigariile. Practic, orice afacere care are, in aceasta perioada, ghinionul de a avea, intre usa de la intrare si clienti, un transeu.

Sa stiti ca da”, raspunde o vanzatoare la intrebarea “va incurca santierele afacerea?”. In magazinul alimentar de pe strada Motilor, acolo unde femeia lucreaza, numarul clientilor a scazut drastic in ultimele saptamani. Asta in ciuda faptului ca numarul locuitorilor orasului a crescut considerabil odata cu inceperea noului an universitar.

Oamenii intra la noi direct din strada, de pe trotuar. Si daca nu mai exista trotuar, nu mai sunt nici clienti. Toata lumea evita zona asta”, spune femeia.

Acelasi raspuns e oferit de toti comerciantii care se afla in zona lucrarilor din ultimele luni. Incasarile afacerilor lor au scazut din cauza craterelor sapate in fata magazinelor.

Luna trecuta a fost cea mai slaba”, spune proprietara unui magain second-hand de pe Motilor. “Stam aici cate opt ore si ascultam cum se sapa, cum se sparge, cu magazinul gol”, completeaza ea.

Trotuarele de pe strada Motilor au disparut acum cateva saptamani bune, iar locul lor a fost luat de santiere. In prezent, pietonii circula pe carosabil, facand slalom printre utilajele muncitorilor si masinile parcate neregulamentar in zona. ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 mins PubliNews
  „Field of Dreams” – noile colecții toamnă-iarnă din magazinele Iulius Mall Cluj inspiră la visare și emoție. Vino să le descoperi!
 • Acum 4 hours Rautacisme
  Emil Boc: “Vom mapa educațional zona metropolitană”. Poate că cu sapa. Sau coasa
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Băiete, încă o tură de randări pe calculator şi powerpointuri pentru presa de chitanţier! Boc vorbeşte despre stadiul investiţiei care OSĂ fie în Borhanci. Stadiul e că s-au mai făcut nişte randări şi slide-uri în powerpoint
 • Acum 5 hours Din oras
  Municipaliteatea mai “articulează” 30 de milioane de euro în 40 de autobuze electrice. Care OSĂ stea în depou cam ca şi celelate
 • Acum 7 hours Eveniment
  BEAT LA VOLAN a rănit trei persoane pe Calea Mănăştur. Cum vă ziceam, genul acesta de inconştienţă ar trebui încadrat la tentativă de omor
 • Acum 7 hours Din oras
  I-au trebuit 20 de ani să “reglementeze” Urbanismul de Cumetrie. Cum OSĂ îl scuze Emil pe Boc că s-a construit haotic în Cluj-Napoca
 • Acum 8 hours General
  ROMÂNIA FURATĂ: Podul din Cluj care se termină într-un câmp cu porumb
 • Acum 8 hours Eveniment
  GHINION: Poliţiştii au reţinut 13 traficanţi de droguri din zona Turda – Cîmpia Turzii
 • Acum 9 hours Politica
  LUCIAN BODE A TRECUT LA AMENINȚĂRI: ”Cu toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat-o mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți/ E publică, la Biblioteca Universitară din Cluj și Biblioteca Națională”
 • Acum 10 hours Straineze
  Viktor Orbán, declarații din genunchi: “Rusia nu a căzut deloc în genunchi, în timp ce economiile europene se dărâmă. Trebuie schimbată politica de sancţiuni a UE”
 • Acum 1 day In vizor
  În loc să-i dea una peste ceafă ”euroderutatului” Rareș Bogdan pentru ieșirea putinist-teroristă de ieri, Klaus Iohannis îl mângâie pe creștet: ”L-a luat puțin valul”…
 • Acum 1 day In vizor
  În scandalul de achiziție cu dedicație a BMW-urilor pentru Poliția română de la amicul Schmidt al președintelui Klaus Iohannis, Bode vrea să ne zică că ”Cei patru evangeliști au fost trei: Luca și Matei”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Boc aruncă pisicile moarte ale metroului şi centurii metropolitane pe masa Ministerului Transporturilor
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE