Din oras

Copiii clujenilor sunt în pericol? Pedofilii încearcă să îi ademenească în parcuri sau autobuze

În ciuda declarațiilor făcute de șeful Poliției Locale, Marcel Bonțidean, orașul Cluj-Napoca nu este atât de sigur cum încearcă el să ne facă să credem. Două mămici din Cluj-Napoca au decis să împărtășească experiențele pe care le-au avut copiii lor cu bărbați care au încercat să îi ademenească oferindu-le dulciuri sau bani.

O mămică povestește că se afla cu fiul ei de trei ani într-un parc din Grigorescu, iar la un moment dat un bărbat i-a oferit copilului bomboane și a început să îl tragă de haine. Mămica a început să strige și să îl amenințe pe bărbat cu poliția pentru a-l determina să plece.

O altă mămică povesteșe cum fiului său i-au fost oferiți bani de către un bărbat, în autobuz în timp ce se întorcea de la școală.

”Fiul meu de 12 a fost ademenit de un barbat cu 50 de lei pe autobus, in timp ce se intorcea acasa de la scoala. Vorbim de Cluj, de ziua in amiaza mare, de una din cele mai aglomerate rute din oras. fiul meu a procedat corect, nu a acceptat propunerea, dar s-a speriat foarte tare”, povestește mămica pe o rețea de socializare.

Se pare că individul respectiv nu este la prima tentativă de agest fel. Potrivit unei alte mărturii, el a mai încercat și cu alte ocazii să îi ademenească pe copii cu bani.

Aceasta a ținut să îi avertizeze pe părinți să aibă grijă de copii, să le vorbească despre aceste lucruri astfel încât ei să recunoască o situație ce reprezintă un potențial pericol deoarece odată cu dezvoltarea orașului acesta devine atrăgător pentru tot tipul de persoane.

Astfel de situații și de persoane au existat întotdeauna, doar că nu au fost atât de mediatizate, Tocmai pentru că acum avem la dispoziție atât de multe mijloace de comunicare, astfel de cazuri trebuie făcute publice, iar organele abilitate trebuie să își facă datoria și să se asigure că astfel de indivizi nu mai ajung pe străzi.

Ziar de Cluj a transmis o solicitare Inspectoratului Județean de Poliție pentru a afla câte astfel de plângeri au fost depuse de către părinții îngrijorați.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *