Din oras

Contract de 4,5 milioane lei pentru deszăpezirea zonei I a drumurilor județene din Cluj

Consiliul Județean Cluj pune la bătaie un contract de aproximativ 4,5 milioane lei pentru deszăpezirea drumurilor județene, zona I, în lungime de 201,248 kilometri. Contractul de deszăpezire de anul trecut a fost atribuit către Drumuri și Poduri Județene și a fost în valoare de 292.000 lei, fără TVA pentru lotul I, 308.000 lei pentru lotul II și 302.000 lei pentru lotul IV. Durata contractului este de opt luni (septembrie 2021 – aprilie 2022).

Serviciile care fac obiectul caietului de sarcini se referă la pregătirea drumului pentru sezonul de iarnă, aprovizionarea cu materiale pentru combaterea luneculușui, deszăpezirea manuală și mecanică, informații privind starea drumurilor. Drumurile au fost catalogate pe niveluri de viabilitate. La nivelul I de viabilitate s-au clasificat cinci drumuri județene sau sectoare de drumuri în lungime totală de 108,850 kilometri, la nivelul II s-au încadrat patru drumuri județene sau sectoare de drumuri în lungime totală de 38,650 kilometri, la nivelul III de viabilitate s-au încadrat opt drumuri în lungime totală de 45,848 kilometri. Nivelul IV – un sector de drum în lungime de 7,900 kilometri este sector de drum județean cu trafic redus de vehicule sau chiar inexistent pentru care cheltuielile necesare în vederea menținerii în stare de viabilitate permanentă pe perioada iernii sunt nejustificate economic.

Potrivit caietului de sarcini, deszăpezirea se va efectua pentru acele sectoare de drum care ating localități în maxim 48 de ore de la încetarea viscolului pe minim o bandă de circulație, folosindu-se materiale antiderapante numai pe pante. Nivelul de intervenție I este în 30 de minute de la semnalarea fenomenului; nivelul de intervenție 2 este la 45 de minute de la semnalarea fenomenului, iar nivelul de intervenție 3 este la 1,5 ore de la semnalarea fenomenului.

„Se va acționa în prima fază pentru îndepărtarea stratului de zăpadă, cu utilaje cu lamă, după care se va acționa cu antiderapant. Nu se vor accepta la plată situațiile de lucrări de pe sectoarele de drum unde s-a constatat că s-a acționat numai cu antiderapant, fără a se curăța în prima fază zăpada de pe carosabil cu utilajul cu lamă. Nu se vor accepta la plată situațiile de lucrări pe sectoarele de drum dacă reprezentantul beneficiarului nu a fost informat scris și telefonic privind necesitatea intervenției”, se precizează în caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *