General

Contestația Dogus a fost respinsă

Contestația Dogus a fost respinsă. Primăria poate să semneze contractul cu Gülermak, iar Dogus se pregătește de Tribunal.
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestația depusă de firma Dogus, nemulțumită de rezultatul licitației privind construcția metroului. În aceste condiții, dacă reprezentanții Dogus nu se adresează instanței de judecată, Primăria Cluj-Napoca poate semna contractul cu asocierea Gulermak, desemnată câștigătoare a licitației. Verdictul CNSC a fost pronunțat  vineri, 7 martie 2023, soluția fiind următoarea: ”respinge pe fond”.
Turcii au posibilitatea de a contesta decizia CNSC în instanță.
Prin urmare, intrăm în acel film în care, dacă:
a) Doguș câștigă, preia contractul de la Gülermak, iar dacă
b) Doguș pierde, Gülermak o să proiecteze cam un an până se dă prima lopată (în vara lui 2024, miez de an electoral, adică poate ceva acolo prin Sopor ca să nu deranjeze turmele de votanți în transhumanța lor cătă urmă) și apoi a avea mai puțin de 2 ani (!) ca să sape 9 (!) stații și un tunel până în vara 2026 (!).
Deci, vorba activistului clujean Szakats Istvan: ”nici vorbă. Allah Akbar!”
Noi nu suntem uimiți decât de faptul că n-a ieșit Emil Boc cu cărămiduța lui să se bată în pieptuț și să ne spună  cum suntem noi pe calea cea bună, cu 0,01% din proiect gata realizat!
Ultima comunicare a municipalității pe această temă a fost în martie:

”În 10 martie a fost contestată comunicarea privind rezultatul procedurii de către Asocierea S.C. DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. – S.C. TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. Termenul de judecare al CNSC este, conform prevederilor art. 24, alin. (1) din Legea nr. 101/2016 de 20 de zile de la data primirii dosarului achiziției. Acest termen poate fi prelungit cu 10 zile.

Comisia de evaluare nu cunoaște valoarea ofertei Asocierii S.C. DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. – S.C. TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. deoarece, conform SEAP, după acordarea calificativului de neconformitate din punct de vedere tehnic, acest ofertant nu a mai intrat in etapa de evaluare financiară, astfel că oferta financiară nu a putut fi vizualizată. Singura ofertă financiară vizualizată și evaluată de către comisia de evaluare a fost cea care a îndeplinit condițiile de eligibilitate DUAE și tehnice, respectiv cea a Asocierii Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S., Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia, Alstom Transport S.A. și Arcada Company S.A .

Evaluarea ofertelor s-a efectuat de către comisia de evaluare și de către 18 experți cooptați din România și din străinătate cu experiență în astfel de proiecte complexe. Totodată, menționăm că fiecare etapă de evaluare a fost avizată de către observatorii desemnați de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice. Criteriul de evaluare stabilit pentru atribuirea contractului este “cel mai bun raport calitate preț”. S-a punctat componenta tehnică 45%, iar componenta financiara 55%”, comunicau reprezentanții Primăriei Cluj Napoca.