Din oras

Consiliul Județean face cursuri pentru monitorizarea rampei ecologice de deșeuri. Costurile depășesc 13.700 euro pentru 8 funcționari publici

Scris de 33

Consiliul Județean caută o firmă specializată care să asigure instruirea personalului în vederea monitorizării modului în care funcționează celula 1 din Centrul de Management Integrat al Deșeurilor. Celula a fost dată în funcțiune doar de câteva luni. Valoarea contractului este de peste 65.700 lei (aproximativ 13.700 euro) și presupune instruirea a 8 funcționari publici.

Firma care va câștiga procedura de achiziție directă va asigura activitatea de formare și perfecționare profesională a personalului Consiliului Județean Cluj cu atribuții în implementarea contractului de operare a CMID.

Cursurile vor avea loc în perioada octombrie – noiembrie 2020. Potrivit caietului de sarcini, intervalul și datele exacte vor fi stabilite de comun acord cu furnizorul declarat câștigător, în funcție de disponibilitatea participanților. Număr zile de curs: 4 zile (32 de ore) teorie, 1 zi (8 ore) practică.

Orele de teorie vor avea loc la sediul Consiliului Județean Cluj pentru partea de teorie și CMID Cluj și alt depozit propus de către ofertant pentru partea practică.

Celula 1 a CMID a fost pusă în funcțiune în luna mai, cu o autorizație de mediu provizorie. Contractul de gestionarea centrului a fost atribuit, tot provizoriu, Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca. La scurt timp, firma Eco Sud București a contestat contractul, dar a pierdut în instanță așa că acum CMID este tot în sarcina RADP, până la finalizarea licitației pentru stabilirea unui alt operator.

Anul trecut, RADP a primit și contractul de finalizare a lucrărilor la prima celulă, după ce a fost reziliat contractul cu asocierea Kranz Eurocenter – ISPE SA din cauză că nu au respectat termenele din contract. În august 2019, în regim de urgență, RADP Cluj-Napoca a câștigat licitația pentru proiectarea și realizarea lucrărilor la CMID, ca urmare a rezilierii contractului cu asocierea Kranz Eurocenter – ISPE SA.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 1 hour Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 4 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 5 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 7 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 7 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 8 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 10 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 10 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 11 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE