Din oras

Consilierii locali se dau pe brazda – incep sa isi publice CV-urile. Unde au avut primele joburi?

Scris de 592

Dupa ce Ziar de Cluj a atras atentia ca nici jumatate din consilierii locali nu aveau CV-ul disponibil pentru ochii alegatorilor, tot mai multe astfel de documente isi fac aparitia pe site-ul Primariei Cluj-Napoca. 18 alesi locali din totalul de 27 si-au publicat CV-urile pana acum, chiar daca legea nu ii obliga.

Claudia Anastase este economist si a inceput sa lucreze din 1995 la o firma privata, fiind contabil. Acum este directorul sucursalei clujene a Companiei Nationale de Transport a Energiei Electrice SA.

Ioan Bildea este inginer, iar primul sau loc de munca a fost la Prefectura – in 2008-2009 a fost asistentul Prefectului Judetului Cluj. Pe atunci prefect era liberalul Calin Platon. Acum Bildea este inginer sef la Teletrans.

Ovidiu Chifor a absolvit Liceul Energetic si a avut primul job la Carpimez SRL in 1990. Apoi in 2008 a absolvit Facultatea de Administratie publica a UBB.

Csoma Botond este jurist si politolog, absolvent al facultatilor de Stiinte Europene si Drept. Acum este consilier juridic al Agentiei Domeniilor Statului.

Gered Imre, cel mai tanar ales local, nu are in CV niciun fel de experienta profesionala, la aceasta categorie trecandu-si activitati precum senatorul studentilor sau presedintele KIFOR.

Viceprimarul Anna Horvath, licentiata in drept si economie, a pasit pe campul muncii direct in Piata Victoriei, la Guvern. In perioafa 1997-1998 a fost consilier de ministru in Departamentul pentru Protectia Minoritatilor Nationale. Inainte de a ajunge la Primarie a ocupat postul de secretar general adjunct al UDMR, iar anterior a condus Agentia pentru Protectia Mediului Cluj.

Flavius Milasan este absolvent de istorie. Primul sau job a fost de redactor/ sales manager la Devis, o agentie de publicitate. Din 5 martie 2013 ocupa functia de director adjunct al Casei de Cultura a Studentilor.

Radu Moisin, avocat, a avut primul job ca reprezentant vanzari in prioada 2001 – 2003 la SC Safeinvest Romania, o firma de asigurari si servicii financiare. Acum are cabinet individual de avocatura si o firma de amenajari interioare – Bavaria Dekor, deschis in 2012.

Dan Morar este economist licentiat in specializarea management. A avut primul loc de munca pe postul de ofiter creditare la Banca Ion Tiriac in 2001. Acum este director sucursala Marasti a Volksbank Romania.

Adrian Muresan este absolvent al Facultatii de Constructii de Masini a UTCN. Primul job l-a avut in 2006 la Remarul 16 Februarie, unde a fost manager de proiect. Tot de atunci este asociatul si adminisrator al SC Curatatorie Express SRL si cadru didactic asociat al UTCN.

Olah Emese este jurist si a inceput sa lucreze in 2005 la firma clujeana Jolidon, unde a fost referent import-export. Apoi a ajuns consilier juridic la Parlament,  a fost avocat stagiar in  cabinetul deputatului Mate Andras, iar acum are cabinetul ei.

Marcu Valtar, proaspat intrat in Consiliul Local, este electrician, maistru electromecanic, antrenor rugby si profesor de educatie fizica si sport. Primul job l-a avut la Remarul 14 Februarie, unde a lucrat ca electrician pana  in 2009. De atunci ocupa postul de manager de achizitii la aceeasi societate.

Loredana Pop, si ea noua in forul local, este avocat al Baroului Cluj sin 2013. Si-a inceput cariera ca secretara a PDL, apoi a fost consiliera deputatului Daniel Buda.

Irimie Popa este licentiat in Stiinte Economice. A inceput ca preparator univesitar in 1996 la UBB, iar acum este conferentar universitar la aceeasi Universitate din 2006.

Doru Stoica este inginer diplomat si economist. Primul loc de munca l-a avut la CFR – Societatea de Management Feroviar unde a lucrat pe post de contabil. Din 2003 este director general al firmei Das Engineering Grup SRL.

Dan Tarcea este licentiat in economie la Universitatea Dimitrie Cantemir. Prima oara a lucrat ca agent de vanzari la Politextil SRL, din 1998. Acum este administrator si asociat al SC Roniv SRL.

Mirel Tagorean nu are studii superioare, a absolvit liceul de Transporturi. Este director de vanzari la Cramele Pancota si administrator la SC Casa Tagorean SRL.

Potrivit regulamentului de functionare a Consiliului Local nu este obligatorie publicarea unui CV, tot ce trebuie sa faca alesii locali validati la inceputul mandatului este sa depuna “la Serviciul Relatii cu consiliul o situatie din care sa reiasa ocupatia, functia proprie, studiile absolvite, locul de munca, domiciliul stabil, date privind actul de identitate si starea civila, etnia, numele si prenumele parintilor si orice fel de informatii privind identitatea. De asemenea, vor prezenta doua fotografii tip buletin/ pasaport”.ULTIMA ORĂ

 • Acum 29 mins Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 4 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 4 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 5 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 6 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 7 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 8 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 9 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 18 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 24 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 1 day PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE