In vizor

COMPEXIT TRADING, firma în care este asociat fostul senator Marius Nicoară, vrea să se extindă pe terenul unde Primăria a intenționat să facă PARC

Anul trecut Primăria a anunțat că vrea să amenajeze parcuri în cartierele Bună Ziua și Zorilor, dar pentru că nu deține terenuri, ar urma să facă exproprieri. Ziar de Cluj anunța la sfârșitul anului trecut că municipalitatea s-a orientat spre terenurile a doi afaceriști clujeni, Marius Nicoară și Vasile Pușcaș. Niciunul dintre ei nu a fost încântat să își cedeze terenul, deoarece despăgubirile de la Primărie ar avea o valoare mult mai mică decât ar obține din exploatarea acelor terenuri. 

Ulterior Primăria s-a oprit asupra terenului deținut de Vasile Pușcaș pe strada Observator, iar toată această afacere se decide în instanță, afecerisutl clujean care dorește să dezvolte acolo un proiect imobiliar, nefiind de acord cu intențiile administrației locale. 

Compexit Trading, reprezentnața Skoda în România, a decis să meargă mai departe cu investiția de extindere a showroom-ului de pe Calea Turzii, astfel că se va prezenta cu Planul Urbanistic de Detaliu în fața Comisiei de Urbanism. 

Astfel Compexit Trading vrea să construiască o reprezentanță comercială ce include showrrom Das Welt Auto. Terenul cu o suprafață de 2987 m2 se află pe Calea Turzii numărul 223 și a fost achiziționat de Compexit în luna mai a anului trecut pentru suma de 700.000 de euro.

Pe acel teren urmează să fie ridicată o reprezentanță comercială cu un regim de înălțime P+Supantă. În incită se vor amenaja 13 locuri de parcare, 5 cu caracter permanent și 8 temporare.

Senatorul Marius Nicoară este unul dintre cei patru asociați din firmei Compexit Trading SRL, reprezentanța Skoda din Cluj-Napoca, Alături de asociații Mihnea Roșu, Ioan Roșu și Titus Nicoară.

În 2019 firma a avut o cifră de afaceri de 19,6 milioane de euro și profit de 874.735 euro. Este cel mai mare profit pe care Compexit Trading l-a înregistrat în ultimii 5 ani. Firma are 133 de angajați.

Marius Nicoară, revenit în PNL după o trecere pe la ALDE nu s-a mai regăsit pe lista partidului pentru un nou mandat de parlamentar, asta după ce a fost senator timp de trei mandate. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *