In vizor

Compartimentul primiri urgențe al Spitalului Clujana urmează a se extinde. Noul corp ar putea fi funcțional doar după ce va trece pandemia

Compartimentul primiri urgențe al Spitalului Clujana urmează a se extinde. Proiectul de hotărâre va fi aprobat de consilierii locali în ședința din 27 octombrie. Acesta prevede extinderea compartimentului primiri urgențe în varianta cu investiție maximă, din studiul de fezabilitate.

Valoarea totală a investiției va fi de 2 501 146 lei, TVA inclus (circa 500 000 de euro). Finanțarea investiției va fi făcută din fonduri de la bugetul local „și din alte surse constituite potrivit legii”. Durata de realizare a investiției este de 36 de luni, iar durata de execuție e de 30 de luni.

Potrivit proiectului de HCL, investiția vizează „asigurarea de spații adecvate exigențelor de desfășurare a activităților din cadrul UPU, respectiv asigurarea de spații administrative, de preluare și internare a pacienților, cât și camere de specialitate care să deservească funcțiunile existente din cadrul Compartimentului de Primiri Urgențe”.

„Construcția nou propusă se va racorda la corpurile A și B existente în cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca”, prevede referatul de aprobare a proiectului. Practic, se va construi un al treilea corp de clădire, destinat secției de primiri urgențe (UPU).

Vor fi asigurate, prin acest nou corp, spațiile adecvate următoarelor funcțiuni: salon Compartiment de Primiri Urgențe; cameră de gardă medici de urgență; oficiu CPU și cameră asistent șef CPU; birouri IT, pentru aparatură medicală și pentru statistică medicală; compartiment pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale; cameră de gardă; vestiar bloc operator; depozit Secție Anestezie Terapie Intensivă; grupuri sanitare.

A trebuit să vină o pandemie ca secția de primiri urgențe a Spitalului Clujana să poată funcționa în spații adecvate. Și, fiindcă ne-am trezit doar acum, când arde, noul corp de clădire va fi funcțional numai după ce va trece pandemia, peste 3 ani.

Un privat ar ridica o clădire similară în câteva luni, Primăria o face în 3 ani, pentru că îi ia 6 luni numai ca să pregătească investiția. Nu e nicio problemă însă, noul corp de clădire va putea primi pacienții la următoarea pandemie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *