In vizor

Comisarul Moldovan, paralizatul si clujenii

Scris de 343

Ziar de Cluj v-a prezentat in urma cu cateva zile modul in care un batran paralizat a fost tratat de autoritati, refuzat de spital, de centrele sociale si abandonat in strada ore in sir. 

In toata povestea, politistul Moldovan are un rol important: ii recupereaza actele barbatului din fostul domiciliu de la Pata Rat si face demersuri pe langa Politia Locala pentru ca batranul, Gheorghe Lacatus, sa fie primit o noapte in centrul Ruchama de pe strada Oasului. Interesant este ca agentul de politie Moldovan, de la sectia 7, spune ca doar l-a insotit pe barbat sa-si ia actele si neaga orice implicare in “cazarea” fortata a batranului in azilul de pe Oasului in toiul noptii.

La solicitarea Ziar de Cluj, reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj au facut cercetari din care reiese ca au fost doi politisti cu acelasi nume – Moldovan – implicati in povestea lui Gheorghe Lacatus.

“Intr-adevar, agentul de politie Moldovan de la sectia 7 a fost prezent doar la recuperarea actelor din Pata Rat, dupa o solicitare inregistrata in jurul orei 17 30. Ulterior, pe la ora 23 30, Lacatus se intorsese la Unitatea de Primire a Urgentelor, iar cei de acolo voiau sa il scoata, omul nu voia sa plece, era recalcitrant si s-a solicitat politia. In centrul de pe Oasului nu voiau sa il primeasca si atunci ofiterul Moldovan, din conducerea Politiei Municipiului, altul decat Moldovan de la sectia 7, i-a rugat pe cei de la Politia Locala sa il primeasca pana dimineata, urmand sa fie transferat la centrul de pe Dragos Voda. Nu a fost vorba de presiune, a fost un gest de omenie, ca sa nu ramana omul in strada in toiul noptii”, a explicat Adnana Ilies, purtatorul de cuvant al IPJ Cluj.

Ramane un mister motivul pentru care cei de la UPU neaga episodul de la miezul noptii, ei sustin ca Lacatus a plecat ultima oara din unitate la ora 17 30.

Partea fericita a povestii este ca, intr-un final, a fost anuntata Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, institutia care trebuia sa fie instiintata inca de la inceput (de catre asistentul social de la UPU) si Gheorghe Lacatus a fost internat in Centrul de Criza de la Campia Turzii.ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 13 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 15 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 15 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 16 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 17 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 18 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 19 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE