In vizor

CLUJUL NIMANUI. Sapaturile din centru iau o amploare apocaliptica: o strada e ocupata de excavatoare de la un capat la celalalt

Diversele lucrari care ocupa strazile Clujului au ajuns la un asemenea nivel, incat muncitorii nici macar nu se mai obosesc sa asigure vreo poteca de acces in siguranta pietonilor, daramite a masinilor sau, mai grav, a echipajelor chemate in cazul unei eventuale urgente. Totul se intampla pe Bisericii Ordotoxe, una dintre cele mai bine cotate strazi din Cluj. 

Semnalul de alarma ne-a fost transmis de un cititor care locuieste in zona, Mircea T., care a si fotografiat cum a ajuns o strada cocheta o prapastie de groaza.

“Daca locuiesti sau lucrezi aici trebuie efectiv sa te strecori pe langa excavatoarele de mare tonaj ale Primariei lui Boc”, s-a plans acesta.

“Nici macar nu au avut bun simt sa amenajeze o pasarela ca sa nu mergi acasa cu  teama ca vei fi lovit de un bolovan in cap de la cum incarca excavatiile”, a adaugat el. 

Localnicii au incercat sa rezolve situatia.

“Am sunat la Primarie, iar raspunsul e halucinant: “Locuitorii strazii pot sa circule fara probleme…”, in conditiile in care intreaga strada (absolut toata latimea ei) e excavata la cel putin un metru.

Nu ne ramane decat sa asteptam ploaia!!!”, a atras atentia Mircea T. 

“Daca un particular nu are placuta cu autorizatia, cei de la politia locala vin in mai putin de 10 min cu procesul-verbal de contraventie deja semnat. Daca Boc sparge o strada din capat in capat e egal cu zero”, a mai spus el. 

In cazul in care e nevoie de inerventia Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Cluj pe o astfel de strada, aflata in santier, se urmeaza anumite proceduri.

“De regula, toate lucrarile care se fac intr-o zona anume sunt anuntate la noi. In principiu, ar fi trebuit anuntat si sa se stie. Avem in dotare o masina mica de teren cu care se poate intra in zone accidentate. Acum, sunt situatii si situatii.  Fara discutie, ar fi o problema daca acolo sau in orice alta zona cu acces ingreunat este semnalat un incendiu, de exemplu. Dispozitivele de pe masina pot fi prelungite in caz de incendiu pana la o distanta de 200-300 de metri, dar se incearca o apropiere cat de mare de zona de risc. Incazul ambulantei nu e o problema atat de mare, pentru ca trusa si echipajul de urgenta se pot deplasa, cel putin in cazul echipajului SMURD”, a precizat maiorul Checiches Vasile, reprezentant al ISU Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *