In vizor

Clujenii S-AU SĂTURAT să stea ore întregi în trafic: „Frustrarea și mai mare este că banda rezervată autobuzului e goală”

Primarul Emil Boc a avut, din nou, minunata idee de a demara lucrările de modernizare pe arterele din municipiu odată cu ridicarea restricțiilor și cu întoarcerea clujenilor la muncă și la școală. Astfel că timpul petrecut în trafic, în special la orele de vârf, dar nu numai, a crescut semnificativ, spre disperarea șoferilor. 

Punctul roșu este în acest moment Bulevardul 21 Decembrie, însă aglomerația se răsfrânge și în alte zone ale orașului. Un clujean remarcă aglomerația de pe Bulevardul Titulescu, direcția spre centru, asta în condițiile în care banda de bus spre Iulius Mall, este mai mereu goală. 

„Dragă domnule primar Emil Boc, mi-a luat mai bine de jumătate de oră să parcurg bulevardul Titulescu. Am plecat la 8 fara 10 de acasa, zona Iulius Mall și am ajuns în Cipariu la 08:30. Nici măcar nu eram în Cipariu, mai aveam vreo 100 de metri, care nici nu am avut curajul să estimez cât va dura să-i parcurg. Frustrarea și mai mare este că banda rezervată autobusului e goală. Aproape goale sunt și cele 2 benzi de pe direcția opusă…Știu că se dorește încurajarea utilizării transportului în comun, însă cred ca s-a ales o variantă greșită”, reclamă un clujean.

Clujeanul este nemulțumit și de faptul că polițiștii rutieri nu sunt prezenți în intersecții pentru a dirija traficul. De altfel unul dintre motivele pentru care se crează ambuteiaje e că șoferii blochează intersecțiile. 

„Vă intreb, oare Poliția Rutieră Cluj pe unde o “arde”? Sunt blocate toate sensurile giratorii de pe acest minunat bulevard si nici urmă de vreun “copoi” care să încerce sa fluidizeze traficul. Hai să educăm populația pentru ceea ce se dorește, nu să le băgăm pe gât viziuni futuriste care în clipa de față nu sunt fezabile. Aaa, și toată experiența asta vine după ce duminică am stat încă vreo jumătate de oră să parcurg bulevardul 21 Decembrie”, a mai menționat clujeanul.

21 Decembrie s-a transformat în coșmarul oricărui șofer. Pentru a traversa o porțiune de câteva sute de metri e nevoie de peste 40 de minute. Situația și mai gravă, după cum a semnalat un clujean, că și ambulanțele rămân blocate în trafic, neavând pe unde să ocolească mașinile. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *