Din oras

Clujenii ii cer lui Emil Boc sa ia masuri pentru decongestionarea traficului pe Calea Turzii

Clujenii satui de promisiunile administratiei locale care nu se mai materializeaza, exasperati de taxele platite la nivel de oras european si conditiile de groaza pe care le primesc in schimb s-au adunat pe o pagina de Facebook, numita “Ulita Ta”. Aici, cei mai vocali dintre cetatenii Clujului sunt hotarati sa ceara socoteala Primariei si Consiliului Local pentru toate neregulile din capitala Ardealului.

In fiecare zi, problema unei strazi din “orasul de cinci stele” e ridicata si comentata de zeci de localnici, iar postarile lor aduna sute de like-uri, inclusiv  ale politicienilor din opozitie. Zilele acestea, administratorii paginii propun “reorganizarea” Caii Turzii, una dintre principalele intrari in Cluj-Napoca.

Domnule Primar Emil Boc,

Calea Turzii este una dintre principalele intrari in municipiul nostru care merita in sfarsit sa fie modernizata. Solutia de modernizare aleasa poate suporta si acum imbunatatiri. Prima pe care noi v-o propunem este de a muta locul statiei pentru autobuzele care ajung din alte localitati in Cluj Napoca de langa sensul giratoriu (Calea Turzii cu Observator), doua sute de metri mai sus, pe Calea Turzii, vizavi de benzinaria Lukoil, unde oricum exista o statie CTP. in acea locatie, trotuarul permite alungirea alveolei sau crearea uneia noi, distincte.

In acest mod, breteaua de ocolire a sensului giratoriu s-ar putea deschide pe sensul de coborare spre oras si in acest fel cozile matinale si nu numai, care uneori ajung pana in dreptul benzinariei MOL de pe Calea Turzii, ar fi substantial micsorate.
Va semnalam ca zona de est, sud-est si sud-vest a orasului (Buna Ziua si strazile adiacente, Macesului, Mihai Romanul, Faget, Calea Turzii) sunt in dezvoltare continua, iar valorile de trafic in crestere. Peste acestea se suprapune intrarea in oras dinspre marile orase din centrul tarii, municipiile Turda si Campia Turzii, dar si localitati ai caror locuitori muncesc peste zi in Cluj-Napoca
”, scriu clujenii.

Acestia spun ca mentinerea statiei pentru atutobuzele care efectueaza transport interurban pe actualul amplasament nu este oportuna pentru ca, datorita aglomeratiei produse in sensul giratoriu, traficul este de multe ori restrictionat la o singura banda.

Totul este foarte simplu: renuntarea la bordura de 80 de centimetri care blocheaza accesul in breteaua de ocolire a sensului giratoriu, oferindu-se astfel posibilitatea celor care doresc continuarea traseului spre Piata Cipariu sa evite sensul giratoriu. In acest fel, circulatia ar fi mult fluidizata!”, sustin reprezentantii societatii civile.

Clujenii sustin ca au prezentat aceste aspecte unor consilieri locali, care i-au semnalat problemele si primarului, in ultima sedinta de Consiliu Local.

Daca nimeni din Primarie nu a constatat cele semnalete de catre noi, merita macar ca cineva sa constate ca exista o problema. Solutia v-am soptit-o noi, rezolvarea este la domniile voastre”, isi incheie acestia solicitarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *