In vizor

Clujeni cu ZERO respect pentru mediu: 1000 de tone de gunoaie, depozitate ilegal în parcuri și păduri

În 2019 Poliția Locală a identificat 689 de rampe de gunoi clandestine în municipiul Cluj-Napoca. Iar aici discutăm doar despre cazurile în care persoanele care au aruncat deșeurile ilegal au fost identificate. Nu putem să nu ne întrebăm câte alte astfel de rampe au rămas neidentificate?

Aceste persoane care aruncă dețeurile pe spațiile verzi nu mai au acum nicio scuză. Dacă înainte deșeurile voluminoase sau cele electrice erau ridicate doar contracost, acum primăria a pus la dispoziție puncte de colectare unde astfel de deșeuri sunt colectate gratuit. Mândrul oraș de pe Someș are parte de cetățeni care cred că pot să transforme pădurile și spațiile verzi în ghene de gunoi. Pe cât de mulți sunt cei care militează pentru parcuri și pentru protejarea pădurilor, pe atât de mulți sunt și cei care au zero respect pentru natură.

”Din păcate avem o problemă de comportament, desigur că nu toți cetățenii municipiului, doar câțiva dintre compatrioții noștri. Anul trecut am identificat în Parcul Est 34 de rampe clandestine de gunoi. Practic au fost identificate cele 34 de persoane care au depus gunoaie în Parcul Est, aceștia au fost sancționați și ca și măsură complementară li s-a dat să curețe Parcul Est. Au fost întocmite 944 de procese verbale. Practic dacă un an are 365 de zile au fost identificate 3 rampe clandestine pe zi. Sunt mormane de deșeuri depozitate ilegale, iar cantitatea de deșeuri riricate depășește 1000 de tone. Aceste deșeuri au fost aruncate în păadure, la marginea orașului sau pe zonele verzi. Nu discutăm de deșeurile care nu au fost ridicate de la punctele gospodărești. Au fost încheiate 944 de procese verbale în valoare 968.000 lei plus măsura complementară de a curăța aceste zone. Fenomenul se pare că ia amploare și nu avem grijă de mediu înconjurător”, potrivit viceprimarului Tarcea.

Poate că demersul municipalității de a-i obliga să curețe gunoiul pe care l-au aruncat în parcul Est sau în pădure îi vor face să renunțe la acest obicei ”murdar”. Vrem un oraș ca afară, pai nu îl putem obține decât dacă și noi vom fi niște oameni ca afară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *