Uncategorized

Clujeanul pentru care s-a inventat expresia "Jos palaria!"

Vasile Adamescu e un clujean obisnuit care a primit ieri din partea presedintelui Traian Basescu Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Cavaler.

O stire obisnuita, cu un subiect cam plictisitor, nu-i asa? Cati romani nu sunt trecuti in Monitorul Oficial ca posesori ai unor distinctii date de presedinte, de ce ne-ar interesa in mod special acest caz?

Mai ales ca si CV-ul domnului profesor Vasile Adamescu e unul obisnuit, normal, asa cum suntem si noi: dupa ce a terminat studiile gimnaziale si liceale, s-a inscris la sectia de Psihopedagogie, din cadrul Facultatii de Psihologie si Stiințe ale Educatiei din cadul UBB. A absolvit facultatea cu media 9,75 si a devenit profesor.

Cunoaste 5 limbi străine, a participat la congrese internationale, sculpteaza si este, chiar si acum ca e un tanar pensionar, un om activ.

Aici insa se opreste orice similitudine cu noi, simplii oameni. Caci Profesorul Vasile Adamescu este poreclit Supraomul.

Poate si pentru ca a realizat toate cele de mai sus din postura unui orb surdo-mut, asa cum a ajuns la varsta de doi ani in urma unei meningoencefalite.

Vointa sa de granit si tehnicile speciale l-au facut pe cel care la 11 ani nu stia sa vorbeasca, sa scrie sau sa citeasca sa devina un exemplu. De fapt, un miracol, caci demutizarea unui om surd si orb este considerata o minune.

Clujeanul Vasile Adamescu si-a dedicat viata copiilor de la Scoala de Nevazatori. Si astazi, dupa 30 de ani de invatamant, dumnealui inca se mai implica in educatia copiilor cu deficiente, scrie carti si infrunta viata.

 

(foto – Citynews.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *