Sport

Clujeanul Alex Bologa, nevăzător, medalie de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio

Prima medalie pentru România la Jocurile Paralimpice a fost adusă de către un clujean.

Judoka Alex Bologa, nevăzător, a cucerit medalia de bronz după ce l-a învins, în meciul pentru ultima treaptă a podiumului, pe uruguayanul Henry Borges, prin ippon, la categoria 60 de kilograme. Alex, 20 de ani, este primul judoka nevăzător din România şi se pregăteşte la Cluj, sub atenta supraveghere a antrenorului coordonator al lotului de judo senioare al României, Geanina Andreica, ajutat de către Tamas Gergely, fost sportiv.

Proaspătul medaliat de la Rio este student în anul II la Facultatea de Psihologie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, iar anul acesta a câştigat două medalii de aur şi una de argint la concursurile la care a participat, anunta CJSport.ro.

„Pentru mine participarea la Jocurile Paralimpice reprezintă o mândrie, un vis care s-a îndeplinit. Voi încerca să mă bat cât mai bine, să fac meciuri cât mai bune. Dacă voi face acest lucru, cu siguranță voi ajunge pe podium”, a spus Alex Bologa înainte de plecarea spre Rio, potrivit Transilvania Reporter, presimţind medalia pe care urma să o cucerească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *